Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet A. P. B. T...

Hogyan lehet A. P. B. T Magyarországon beregisztráltatni, illetve törzskönyveztetni, és hogyan lehet kutyakennelt létrehozatni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 10. 19:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sehogyan sem !

Nem tudom mennyire vagy tisztában , az A.P.B.T el , de TILOS Magyarországon tenyészteni törzskönyveztetni !

Ezt jobb ha elfogadod , amíg Mo-on nem lesz újra "elfogadott " fajta , addig nem lehet!

2009. aug. 10. 19:23
 2/13 anonim ***** válasza:
Magyarországon az amerikai pitbull terrier tenyésztése tilos, az egyedeket ivartalanítani kell. Így nem lehet törzskönyveztetni és nem lehet kennelt sem létrehozni.
2009. aug. 10. 19:23
 3/13 anonim ***** válasza:

Sajna kennelt létrehozni nem lehet.

Sem tenyészteni.

Beregisztrálni meg vagy a helyi önkormányzatnál vagy a dokinál kell.

Pedig nagyon jó fajta,kár érte. A sok köcsög miatt van aki divatkutyának tartotta,és nem tudja hogy kell bánni velük.

2009. aug. 10. 20:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Hát pitbullt szerintem pont nem szoktak divatkutyaként tartani, inkább kistestűeket...
2009. aug. 10. 20:09
 5/13 anonim ***** válasza:
szerintem ugyanúgy tartják őket "divat" kutyaként is, csak itt a cicababák helyett azok akik azt hiszik h 1 ilyen kutyától menőbbek lesznek. pedig az az igazi vagányság ha fel tudnak nevelni 1 ilyen kutyát. de igen, sajnos tilos tenyészteni őket, és ha külföldről is hozol be tkv-et, akkor is olyan dúrva szabályokat kell betartani, h nem hiszem h van is vkinek ilyen kutyája bejelentve.
2009. aug. 10. 23:16
 6/13 anonim ***** válasza:
50%
De ez milyen hülyeség már, hogy staffordshire terriert lehet tenyészteni, pitbull terriert meg nem. Mintha nem (majdnem) ugyanaz lenne a kettő. Ez Magyarország. Azt hiszik valami okosat tesznek, közben mégsem.
2009. aug. 10. 23:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Hát nekünk a pit mellett van egy sztafink is és Nem értem h a sztafit miért lehet akkor ha a pitet nem... ! Pedig ugyan olyan harcikutya mind2! Pedig nevelés és szeretet kérdése az egész h hogyan viselkednek...

A Pit(Sonó) nem jár kutyasuliba mégis behozza a lakásba az újságot, elkéri a játékot, leül ha kell és a sztafival ( Dömper)is jól megvannak hiába 2 kanról van szó.. ! Ráadásula szomszéd németjuhászával is gyengéden játszanak!

KÜLFÖLDÖN HOGY LEHETNE TÖRZSKÖNYVEZTETNI? VAGY OLYAN LEHETŐSÉG NINCS?

2009. aug. 11. 07:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Külföldön lehet , nekem volt törzskönyves pittem !

Szlovéniából hoztam , red-nose !

De itt Mo-on semmit nem tudsz vele kezdeni!

2009. aug. 11. 08:36
 9/13 anonim ***** válasza:

Külföldön (elsősorban tőlünk délre, keletre, mert nyugat-európában is a legtöbb országban be van tiltva), csinálhatsz kennelnevet, de egy kutyát utólag törzskönyveztetni ott se tudsz.

Azt veszem ki a szavaidból, hogy ezt is szeretnéd, ez pedig sehol nem megoldható. Törzskönyvet csak törzskönyves, tenyészszemlés szülők kölyke kaphat 6 hónapos koráig (ha nem alombejelentővel, akkor DNS vizsgálat után), de a törzskönyv nélküli kutyád már nem kaphat törzskönyvet és a kölykei sem lesznek törzskönyvesek.

2009. aug. 11. 10:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Külföldön lehet.

Egy külföldi szervezetnél bejelented a kenneled,és kinti kutykat kell venned. És a kölykök papírját majd onnan kéred le.

Egy ilyen pit tenyésztőt ismerek MO-n, nagyon szép kutyái vannak . De egy kölyök valami 2000€.

2009. aug. 11. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!