Hogyan lehet A. P. B. T Magyarországon beregisztráltatni, illetve törzskönyveztetni, és hogyan lehet kutyakennelt létrehozatni?
Sehogyan sem !
Nem tudom mennyire vagy tisztában , az A.P.B.T el , de TILOS Magyarországon tenyészteni törzskönyveztetni !
Ezt jobb ha elfogadod , amíg Mo-on nem lesz újra "elfogadott " fajta , addig nem lehet!
Sajna kennelt létrehozni nem lehet.
Sem tenyészteni.
Beregisztrálni meg vagy a helyi önkormányzatnál vagy a dokinál kell.
Pedig nagyon jó fajta,kár érte. A sok köcsög miatt van aki divatkutyának tartotta,és nem tudja hogy kell bánni velük.
Hát nekünk a pit mellett van egy sztafink is és Nem értem h a sztafit miért lehet akkor ha a pitet nem... ! Pedig ugyan olyan harcikutya mind2! Pedig nevelés és szeretet kérdése az egész h hogyan viselkednek...
A Pit(Sonó) nem jár kutyasuliba mégis behozza a lakásba az újságot, elkéri a játékot, leül ha kell és a sztafival ( Dömper)is jól megvannak hiába 2 kanról van szó.. ! Ráadásula szomszéd németjuhászával is gyengéden játszanak!
KÜLFÖLDÖN HOGY LEHETNE TÖRZSKÖNYVEZTETNI? VAGY OLYAN LEHETŐSÉG NINCS?
Külföldön lehet , nekem volt törzskönyves pittem !
Szlovéniából hoztam , red-nose !
De itt Mo-on semmit nem tudsz vele kezdeni!
Külföldön (elsősorban tőlünk délre, keletre, mert nyugat-európában is a legtöbb országban be van tiltva), csinálhatsz kennelnevet, de egy kutyát utólag törzskönyveztetni ott se tudsz.
Azt veszem ki a szavaidból, hogy ezt is szeretnéd, ez pedig sehol nem megoldható. Törzskönyvet csak törzskönyves, tenyészszemlés szülők kölyke kaphat 6 hónapos koráig (ha nem alombejelentővel, akkor DNS vizsgálat után), de a törzskönyv nélküli kutyád már nem kaphat törzskönyvet és a kölykei sem lesznek törzskönyvesek.
Külföldön lehet.
Egy külföldi szervezetnél bejelented a kenneled,és kinti kutykat kell venned. És a kölykök papírját majd onnan kéred le.
Egy ilyen pit tenyésztőt ismerek MO-n, nagyon szép kutyái vannak . De egy kölyök valami 2000€.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!