Kérdések agilityről (? )
Csak néhány:
-hány hónapos korától lehet elkezdeni egy kutyussal az agility tanulást?
-meddig tart kb.?
-egy 12 éves járhat agilityzni a kutyájával?
-de versenyeken nem indulhat el ugye?
Előre is nagyon szépen köszönöm!:)
Akármikor el lehet kezdeni, nyilván a fizikai állapotának megfelelően, szóval ugráltatni ne kezdd hat hetesen, de az akadályokkal ismertetheted, meg hogy a rudak között kell menni, nem mellette, ilyesmik - ezért is nem szabad egyedül csinálni, csak tapasztaltabb edzővel, hogy a kutya egészsége ne menjen rá. Szerintem ez is halálig tart, mert sosem lesz tökéletesen kész se a kutya, se a gazda. 12 évesen járhatsz agilityzni, és én úgy tudom, hogy versenyen is indulhatsz, bár mire odáig eljutsz, úgyis megleszel 14.
Ha versenyezni akarsz, akkor viszont olyan sulit keress erre a célra, ahol versenyeznek az ottaniak is, különben nem az is lehet, hogy már az elején elrontod megfelelő iránymutatás híján, azt meg nehéz később rendbetenni.
Az akadályok tanítását egészen kölyök kortól el lehet kezdeni, persze a korának megfelelő akadályokkal.
Érdemes szakképzett oktatóval kezdeni, hogy ne tedd tönkre az izületeit a kölyöknek.
Nem tudom merre laksz, de a XXII.kerületben az Ebgondolat kutyaiskolában tanítanak kölyök kutyának agilityt.
www.ebgondolat.net, ha belépsz a netboard agility fórumára, ott sok segítséget kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!