Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Golden retriver vagy Labrador?

Golden retriver vagy Labrador?

Figyelt kérdés
Melyiket ajánljátok vagy mi a különbség köztük?
2009. aug. 10. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

a golden retrievernek hosszabb és általában sötétebb szőre van, a labradornak rövidebb

nekem goldim van ,igazából mindkét fajtát tudnám ajánlani mert mindkettő barátságos,családcentrikus kutyus

2009. aug. 10. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem, ezt úgy tudod eldönteni, hogy neked külsőre melyik jön be jobban, a hosszabb vagy rövidebb szörű retriever. Úgy belső tulajdonságra nem hinném hogy sok különbség lenne köztük. Mindkettő nagyon jó kutya, és okosak is, ha tanítva vannak. Viszont! Az fontos hogy jó helyről hozd el, mert már eléggé elterjedt kutya, és sok a szaporító, ezáltal ideggyenge kutya. Majd írd meg melyik mellett döntöttél
2009. aug. 10. 12:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem labim van, én labrador párti vagyok:)

Amit a témában tudok:

itthon mind2 fajta kegyetlenül túltenyésztett és a szaporitoknak köszönhetöen mindkét fajtában nagyon sok a beteg állat. A labradorok közül nagyon sok szüretlen kutya kölyke diszplásziás lesz és nagyon sok az epilepsziás is köztünk. A goldeneknél az a probléma hogy nagyon sok példány (ugye a fajtajelleggel nem összeegyeztethetöen) idegileg labilis és agressziv.

Mind2 fajta kegyetlenül vedlik, szép nagy szörkupacokat hagynak maguk mögött. Talán a kettő közül a labi szőre tartható könyebben karban (én trimmelő hurkot használok).

2009. aug. 10. 13:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Neked kell eldöntened de szerintem inkább golden retriever, mert a labrador (úgy hallottam) hajlamosabb örökletes betegségekre de nem tudom pontosan (nekem a goldi jobban tetszik)...:)
2009. aug. 12. 18:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Én Golden párti vagyok. 11évesen "vettem" a kutyust, és már 7éve velem van. Imádom, nagyon okos, értelmes, imádnivaló. A Labradorokat nem ismerem, de nem hinném hogy akármelyik is rosszabb, vagy jobb lenne mint a másik :-)

A Labradornak rövidebb a szőre, ez valakinek előny...

2009. aug. 27. 14:05
 6/10 anonim ***** válasza:
én szeritem mind kettö belsöleg naggyábol ugyan az de a golden az a szőre miatt egy kicsit büdös ,de a labrador szenvedhet háj vagy a könyökénn elöjön egy seb
2010. márc. 3. 23:01
 7/10 anonim válasza:

A Golden sokkal érzékennyebb, nem szeret egyedül lenni és sok gond van a szőrével, de ugyanakkkor halk, jól kijön a többi kutyával, nagyon gyerekszerető,szereti a vízet és szeret a gazdájának dolgozni.

A Labrador nem jó házörző(puhaszájú), nem szereti a ridegtartást, viszont játákosságát felnőtt koráig megtartja, könnyebb a szőrével foglalkozni, készséges, az időjárás milyensége nem 'érdekli'(a szőre ellenálló).

Remélem tudtam segíteni...

2010. jún. 27. 12:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Mind a két fajta nagyon aranyos nekem minden álmom hogy legyen Golden retriever/Labrador kutyám.
2010. dec. 10. 00:01
 9/10 anonim ***** válasza:

kedves kérdező:)

nekunk most születtek ill már 8hetesek... azt mondják a téli kutya sokkal egészségesebb...:),és télleg gyönyörűek

4.fui,1.lány

ha érdekel irj privibe kuldök képet mindent:)

a kettő majdnem egy forma sztem a labrador annyival jobb h nemhullik a szőre annyira mint a golden-nek:)

és nagyon jó kutyák

2011. márc. 19. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:

én a goldent.

Egyébként a labrador rövidebb szőrű

2011. okt. 4. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!