Golden retriver vagy Labrador?
a golden retrievernek hosszabb és általában sötétebb szőre van, a labradornak rövidebb
nekem goldim van ,igazából mindkét fajtát tudnám ajánlani mert mindkettő barátságos,családcentrikus kutyus
Nekem labim van, én labrador párti vagyok:)
Amit a témában tudok:
itthon mind2 fajta kegyetlenül túltenyésztett és a szaporitoknak köszönhetöen mindkét fajtában nagyon sok a beteg állat. A labradorok közül nagyon sok szüretlen kutya kölyke diszplásziás lesz és nagyon sok az epilepsziás is köztünk. A goldeneknél az a probléma hogy nagyon sok példány (ugye a fajtajelleggel nem összeegyeztethetöen) idegileg labilis és agressziv.
Mind2 fajta kegyetlenül vedlik, szép nagy szörkupacokat hagynak maguk mögött. Talán a kettő közül a labi szőre tartható könyebben karban (én trimmelő hurkot használok).
Én Golden párti vagyok. 11évesen "vettem" a kutyust, és már 7éve velem van. Imádom, nagyon okos, értelmes, imádnivaló. A Labradorokat nem ismerem, de nem hinném hogy akármelyik is rosszabb, vagy jobb lenne mint a másik :-)
A Labradornak rövidebb a szőre, ez valakinek előny...
A Golden sokkal érzékennyebb, nem szeret egyedül lenni és sok gond van a szőrével, de ugyanakkkor halk, jól kijön a többi kutyával, nagyon gyerekszerető,szereti a vízet és szeret a gazdájának dolgozni.
A Labrador nem jó házörző(puhaszájú), nem szereti a ridegtartást, viszont játákosságát felnőtt koráig megtartja, könnyebb a szőrével foglalkozni, készséges, az időjárás milyensége nem 'érdekli'(a szőre ellenálló).
Remélem tudtam segíteni...
kedves kérdező:)
nekunk most születtek ill már 8hetesek... azt mondják a téli kutya sokkal egészségesebb...:),és télleg gyönyörűek
4.fui,1.lány
ha érdekel irj privibe kuldök képet mindent:)
a kettő majdnem egy forma sztem a labrador annyival jobb h nemhullik a szőre annyira mint a golden-nek:)
és nagyon jó kutyák
én a goldent.
Egyébként a labrador rövidebb szőrű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!