11 éves spániel kan kutyám néhány éve megfejthetetlen "produkcióval" lep meg minket. Évente 1x-2x fordul elő, olyankor eltart pár hétig: leül, jobbra-balra hintáztatja a felsőtestét és a fejét, szinte önkívületi állapotban rángatózik. Mi lehet?
Szerintem is esélyes az epilepszia. Ez ilyen enyhe változata. Sokan azt hiszik az epilepszia az mindenképp rángatózással jár,pedig az is az,amikor pl leül a kutya egy sarokba,és csak bámul előre rezzenéstelenül.
Szóval szerintem is lehet epilepszia,pláne spániel. Azokra idősebb korban jellemző.
Szerintem amíg ezek a tüntetek vannak,addig nem érdemes gyógyszerezni.
De azért a dokid véleményét kérdezd ki erről.
szia
az én kutyám is ezeket a tüneteket mutatta.
Csak nekem 1hónaponként ,később ezek sűrűsödtek.
Elmentünk kivizsgálásra: epilepszia,cukorbetegség és inzulinóma(hasnyálmirigydaganat) közül volt esélyes.
Az epilepsziát kizárták,mert a cukra 1-2,5 között volt.
Adtak neki gyógyszert amitől fel kellett volna mennie a cukrának,de nem ment.
Így sajnos az inzulinóma maradt,ami nagyonritka betegség.
Sajnos az én kutyámnak ez volt a baja.
Szteroidot kapott egy ideig amitől egy ideig jólvolt.Utánna egyre rosszabb lett,naponta többször is rájöttek a rángatózások,szinte valamikor óránként.A legvégén olyan rohamokat kapott amiket senkinek nem kívánok végignézni,nézni hogy nem tudsz csinálni semmit.
Amikor az 1.ilyen rohama mutatkozott,bevittük aznap éjjel az állatkórházba amugy mindeg nap 2xjártunk.
Adtak homeopátiás gyógyszert,másnap délután megint rájött az a roham.
Nagyon nehéz döntés volt de el kellett altatni a kutyát.
Majd megszakadt a szívem de helyesen döntöttem.
Több hétig sírtam,nagyon nehéz volt.
Várvizsgálat,cukormérést csináltak?
Reméllem nem ez lesz a te kutyáddal is.
szia
nincsmit...
de nekem aztmodnták az orvosai a kutyának hogy nem ugyanaza a tünete van a magas és az alacsony vércukorszintnek.
Majd írd meg hogy mi volt az orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!