Amerikai staffordshire terrier kutyáról mi a vélemény?
Nekem egy 2 éves szukám van, ennél jobb, okosabb kutyát nem is kívánhatnék. :) Imádja a gyerekeket, pláne ha a kicsik körbezsongják.Már amikor meglátják, kijönnek az elkerített játszótérről, és bújnak hozzá, simogatják, babusgatják, a kutyám meg ott helyben elolvad. :D
Miért bántaná?Rossz a híre, és sok a marha ember, aki rosszul rartja.Fajtájánál fogva sosem szabad megbélyegezni egy kutyát.Ez olyan, mint amikor a bulldogról azt mondják, hogy buta.Én többet is ismerek, és mindegyikük olyan rafinált, hogy ihaj. :D
Ha hozzászokik a babához, imádni fogja.Ismerősöm kisfia a staffi kutyájuk vállába kapaszkodva tanult meg járni.
Nekünk 2 is van,egy szuka,egy kan.Most született kisbabánk és egy percig nem fordult meg a fejembe,hogy azért ne vállaljak gyereket mert a kutya bántaná.Nevelés kérdése,a mi kutyáink imádják a gyerekeket.
Én mindig azt mondom,hogy épp annyi esélye van,hogy bántja a gyereket,mintha egy német juhászról vagy egy palotapincsiről beszélnénk...érdekes ezekről az ember sosem mond rosszat,pedig állítom több német juhász kap oda gyereknek mint egy staffi. Sajnos ez csak a rossz hírnévnek köszönhető.
Tény,hogy kell nekik falkavezér,de ha a család minden tagja foglalkozik velük,nem lesznek egy emberes kutyák,és sokat segíthetnek a kiképzők is,ha ti "nem bíztok magatokba annyira".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!