A Bichon kutyák mennyit alszanak?
Annyit mint más kutyák :) Egy felnőtt kutya akár napi 12 órát is pihen (szakaszokban persze).
Az,hogy este mennyit az tőled is függ, hogyan telik a napotok.
Én még késő este 11 körül,leviszem még egy nagyon gyors eü sétára. Előtte is alszik már valamennyit,de látja amint készülök le, már fent van. Utána reggelig alszik.
Szerintem azon is múlik, hogy mihez van szoktatva. Mi este 10-11 között megyünk aludni, és általában reggel fél 6-kor kelünk. A mostani hosszú hétvégén szombaton 6 körül keltett, a 4. pihenős napon már simán durmolt ő is 8-ig:)
Én este 10kor még leviszem pisilni, hogy nyugodtan tudjon pihenni, az is sokat segít.
Napközben meg...változó. Ha valaki otthon van vele, akkor pár órát pihenget csak, de ha néha 7-8 órára egyedül marad, akkor szerintem végig alussza.
Ez nem fajta függő, minden fajtán belül vannak lustábbak.
az én kutyusom egy éves, de még mindig nagyon sokat alszik.
éjszakát végigalussza, reggeli séta (inkább úgy mondom szaladgálás) után megint délig alszik, aztán szintén a lenti szaladgálás után alszik egy keveset, utána pedig nagyon fürge kb.este 10-ig. :D
amíg kölyök tuti fel fog kelni éjszaka..de utána már megszokja a "rendszert" :)
de ez minden fajta kutyára vonatkozik,vannak aktívabbak és lustább egyedek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!