Milyen tanáccsal látnátok el a kezdő kutyatartókat?
Én a következőt tettem első kutyás gazdiként (ÖV kutyát vállaltam be), amikor hazahoztuk, házhoz hívtunk egy kiképzőt, aki elmondta az alap dolgokat, mit-hogyan helyes csinálni, mikre kell figyelni. Én ezt minden kezdő kutyás gazdinak ajánlanám.
Én vittem kutyaoviba is a kutyusomat, ez nagyon jó volt nekem is és neki is. Később suliba is (ezt már nem volt számomra hasznos, ezért ott is hagytuk).
Sokat olvasni, tájékozódni is időközben az aktuális problémákról.
A fáradt kutya jó kutya és boldog kutya. Az éhes kutya okos kutya.
A mindennapos séta akkor is fontos, hogyha a fél erdő a kertje.
A kutya ideális esetben a társad lesz 15 évig, tehát érdemes kölyökkorában felkészíteni mindenre, amihez hozzá kell szoknia. A kutyának és a gazdának is pokol az élet, ha 15 éven át egy pórázon rángatják egymást oda-vissza, tehát érdemes még az elején úgy számolni, hogy beleférjen egy kis kutyaiskolázás, hogy meg tudják tanulni a kutyázás alapjait.
Én "jogosítványhoz" kötném.. Legyen egy elméleti tudása az embernek a kutyáról mielőtt venne... 2hétvégés tanfolyam kb már elég lenne.. Itt segítenének kutyát választani neked stb.. Dehát ez sajnos nagyon utópisztikus :D
A lényeg annyi lenne hogy olvassanak utána minél többet. Kötelezővé tenném a kutyasikolát is..
Sajnos nem lehet leírni 10sorban hogy mire kell odafigyelni.
ideges ,agresszív,mérges ,nyugtalan embernek nem igazán jó a kutya .lehet,hogy segíthet, de nem biztos,hogy sokat.
akinek nincs ideje! annak sem.
kis gyermek mellé?? nem javasolt.
pénz. pénz nélkül ne tarts kutyát!
alap felkészültség: fontos,hogy tudd, a kutya megváltoztat!
akinek gyermeke van az tudja, a kutya is a gyereked lesz,AKIVEL NEM BÁNHATSZ GYEREKKÉNT! kutyaként kell bánni vele,és ezt tanulni kell!
az elején követünk el hibákat,sőt csak azokat:)
de ,ha azt akarjuk,hogy békében és társként együtt élhessünk,akkor bizony tanulnunk kell a hibáinkból .
meg kell tanulni kutyául:)
és a kutyánk is megtanul emberül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!