Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen tanáccsal látnátok el...

Milyen tanáccsal látnátok el a kezdő kutyatartókat?

Figyelt kérdés
2012. okt. 25. 11:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Olvass el minél több könyvet a kutyatartásról.
2012. okt. 25. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Olvass Cesar Millant. Mérd fel alaposan, hogy megfelelő-e neked az adott kiskutya. Járj kutyaoviba, kutyaiskolába. Ha a háztartásban valaki nem akar kutyát, vagy nem megbízható (pl akkor is eteti az asztal alatt, ha kéred, hogy ne tegye), akkor ne tarts kutyát. Ha nem akarsz tenyészteni, ivartalaníttasd a kutyát, még az ivarérettség előtt.
2012. okt. 25. 12:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a következőt tettem első kutyás gazdiként (ÖV kutyát vállaltam be), amikor hazahoztuk, házhoz hívtunk egy kiképzőt, aki elmondta az alap dolgokat, mit-hogyan helyes csinálni, mikre kell figyelni. Én ezt minden kezdő kutyás gazdinak ajánlanám.

Én vittem kutyaoviba is a kutyusomat, ez nagyon jó volt nekem is és neki is. Később suliba is (ezt már nem volt számomra hasznos, ezért ott is hagytuk).

Sokat olvasni, tájékozódni is időközben az aktuális problémákról.

2012. okt. 25. 12:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen azért tettem fel ezt a kérdést, mert felháborít az, hogy néhány gazdi mennyire nincs tisztában, hogy kell helyesen tartani egy kutyát, persze nem csak kutyát, hanem más állatot is.. és ha valaki, aki kutyust akar és olvassa ezt, akkor mi az amiben tisztában kell lennie, mikor vállaljon egy kutyát és mikor ne.? Olvasgattam itt a kérdéseket, és úgy vagyok vele, hogy a kutyatartást is többek között megfelelő értelmi szinthez, érettséghez kötném.
2012. okt. 25. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A fáradt kutya jó kutya és boldog kutya. Az éhes kutya okos kutya.

A mindennapos séta akkor is fontos, hogyha a fél erdő a kertje.

A kutya ideális esetben a társad lesz 15 évig, tehát érdemes kölyökkorában felkészíteni mindenre, amihez hozzá kell szoknia. A kutyának és a gazdának is pokol az élet, ha 15 éven át egy pórázon rángatják egymást oda-vissza, tehát érdemes még az elején úgy számolni, hogy beleférjen egy kis kutyaiskolázás, hogy meg tudják tanulni a kutyázás alapjait.

2012. okt. 25. 13:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én "jogosítványhoz" kötném.. Legyen egy elméleti tudása az embernek a kutyáról mielőtt venne... 2hétvégés tanfolyam kb már elég lenne.. Itt segítenének kutyát választani neked stb.. Dehát ez sajnos nagyon utópisztikus :D

A lényeg annyi lenne hogy olvassanak utána minél többet. Kötelezővé tenném a kutyasikolát is..

Sajnos nem lehet leírni 10sorban hogy mire kell odafigyelni.

2012. okt. 25. 13:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

ideges ,agresszív,mérges ,nyugtalan embernek nem igazán jó a kutya .lehet,hogy segíthet, de nem biztos,hogy sokat.

akinek nincs ideje! annak sem.

kis gyermek mellé?? nem javasolt.

pénz. pénz nélkül ne tarts kutyát!

alap felkészültség: fontos,hogy tudd, a kutya megváltoztat!

akinek gyermeke van az tudja, a kutya is a gyereked lesz,AKIVEL NEM BÁNHATSZ GYEREKKÉNT! kutyaként kell bánni vele,és ezt tanulni kell!

az elején követünk el hibákat,sőt csak azokat:)

de ,ha azt akarjuk,hogy békében és társként együtt élhessünk,akkor bizony tanulnunk kell a hibáinkból .

meg kell tanulni kutyául:)

és a kutyánk is megtanul emberül!

2012. okt. 25. 16:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Olvassa el az olcsokutya.info minden cikkét.
2012. okt. 26. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!