A kutyám folyamatosan vakarja a fülét és rázza a fejét is, mi lehet a baja?
Van egy amerikai staffordshire terrier kutyám, (3 éves, szuka) és folyamatosan vakarja a füleit, és rázza a fejét. Elmentem vele 3 álatorvoshoz és mind a 3 mást mondott de eggyikőjük sem adott rá értelmes választ és gyógyszert sem. Semmi nincs a fülébe és tiszta is.
Véleményem szerint valami fülgyulladása lehet, de nem vagyok biztos bennne. Ezért kérdezlek titeket hogy mi lehet a baj és mi lehet a megoldás?
1: -surolan- fülcsepp ,2600.-ft körül van .bakteriális,és gombás fülgyulladások kezelésére! ( mert ez fülgyulladás:)
a szukáknál,főleg az ivartalanítottaknál ,még petefészek gyulladás is fennállhat.nem árt ,ha 2-3 napig cseppentesz a fülébe,és elmasszírozod.állatorvosnál kapható.
2: bűzmirigy ,ha az a baj! ki kell nyomatni egy állatorvossal,vagy egy ügyes kutyakozmetikussal.
3.bolhaallergia a fülben,erre a prac-tic nevű spot-ont ( kullancs-bolha-légy -szúnyog) elleni cseppek,szintén vényköteles,állatorvosnál kapható! ezt a kutya nyakára-hátára kell csepegtetni,és a peték ellen azonnali védelem!
próbáld meg esetleg a garasone fül és szem cseppet patikában lehet kapni nem olyan drága kb 800Ft
nekem a macskám fülproblémáin és a kutyám fül és szem problémáin is segített
állatdoki ajánlotta nekem is és bevált
gondolom akik a fülcseppeket írták,talán el is olvasták,és talán értelmezték is az olvasottakat. TISZTÍTÓ FÜLCSEPPEK!! tisztításra ,nem kezelésre:)
mint egy pásztorkutya gazdája,komoly kutatást kellett végeznem a témában. lógó-fülü pásztorkutyáknál,sajnos alapbetegség a fülgyulladás,és a vele kéz-a kézben járó petefészek gyulladás( felfázás),főként a lakásban tartott kutyáknál.
szóval,vannak a tisztító fülcseppek ( mindenféle illatban: fenyő,citrom,stb ) amik arra való,hogy tisztítsd a kutyád fülét.
meg vannak a fülbetegségek kezelésére alkalmazott cseppek ( amik inkább zselék),ebből az egyik legjobb a surolan !
sokan csak ezt használják! heti 1-1 csepp a fülbe és soha semmi baj!
én magam ,csak ősszel és tavasszal használom,de akkor kell! anyái melegben inkább sokat úsztatom, és minden úszás után kitörlöm a fülét,nincs is gond nyáron, de sajnos április-május- és október-november hónapokban előfordul a kinti nyálkás nedves,hűvös idő,és a benti meleg miatti különbségből adódó fülprobléma.
szóval a saját tapasztalatom ( évente 2 db surolan ),ez 2 kezelés.és semmi gond!
aki már ismeri a kutyáját,az tudja ,hogy mi kell neki:)
mi való izomhúzódásra,mert kicsit sokat futott,(20 km:),vagy mi a jó a talpsérülésekre,esetleg a fog ,vagy a fülfájásra!
a gyomor ,vagy a bélpanaszokra!
mit kell tenni,ha ,,,,,!
és nem kell mindíg futni az állatorvoshoz,hiszen ez a dogunk!
ismerni a kutyánkat !
persze ,kell a doki,( havonta viszem megmérni a súlyát , és a dokinál veszem a kullancsirtót ( prac-tic! vényköteles )
tehát látogatom rendesen, mert a vényköteles szereket ott lehet megkapni.
ma 20:54
Azt gondolom, olvastad te is, hogy "semmi nincs a fülében, tiszta"
Bármilyen gyulladás a fülben váladékozással jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!