Mikortol kezdik a kan kutyusok felemelni a lábukat pisilés közben? Van esetleg olyan praktika amivel rá lehet venni, hogy felemelje?
Le kell mosni minden bemenetelkor.
Majd 1 éves kor után lesz ivarérett, akkor jelöl majd.
Ezt nem lehet befolyásolni.
5 hónaposan még ne várd el tőle és ne siettesd, emelni fogja, ha itt az ideje :)
nekem 9 hónapos a dobermannom és most kezdi próbálgatni a lábemelést, szóval van időtök bőven!
én minden séta után lemosom a lábait, ez megoldás lehet nálatok is, hogy ne legyen pisiszagú a lába :)
Én csak egy dologra szeretném felhívni a figyelmedet. A lehugyozott autók. Ha már megtanulta, ne hagyd neki, hogy kocsikra hugyozzon, mert undorító. Itt a házban is van egy nagyobb kan kutya, természetesen nincsen ivartalanítva, és minden reggel lehugyozza az autómat. A sárga festéket már kimarta, és újra kell fényeztetnem a kocsit. Mindegy hová, állok, mindennap lehugyozza. És nem csak az enyémet.
Kérlek ezekre majd figyelj oda, mert ez nagyon gyakori probléma, és nem kevés pénzbe kerül rendbe hozni az autót.
Kérdező:
Az én kutyám is 5 hónapos, még jelét sem látom annak, hogy emelné a lábát pisi közben. Ivarérés környékén fogják emelgetni a lábaikat. Én viszont kifejezetten örülök, hogy így pisil még, és nemsokára ivartalanítva lesz, pont azért, hogy ne jelölgessen. Szerintem örülj. Ha már felemeli a lábát, akkor a pisije is sokkal erősebb lesz, és mindent jelölgetni fog. Ha már jelölget, akkor előfordulhat, hogy a lakásban is megjelöli a bútorokat, a fekhelyét, stb.
Off:
Ne haragudj 11:11-es, de a normális kutyatartók nem engedik, hogy a kutyájuk lehugyozza más kocsiját, vagy épp a háza elé szarjanak. Amúgy sem illik nagyon a témához, a saját problémádat ne itt ecseteld már. A bunkó, paraszt embereket nem érdekli, ha a kutyájuk másnak kárt csinál, de nem minden kutyatartó ilyen. Az értelmesebb tudja magától.
Nyugi, lábemelés után is sokszor lefogja magát vizelni :D
Az én kutyámnál csodaszám, ha nem pisálja telibe a mellső lábát :D
Nekem 15,5 hónapos bullmacim van, 1 éves kora után kezdte emelni a lábát. De ha nincs bokor, fa v villanyoszlop a közelben, a mai napig gugolva pisil.
Jah és továbbra is van, hogy lepisili a lábát vagy ha nem is, akkor szimplán belelép :D
Ez ilyen sajnos.
Egy barátnőmnek van egy 6 éves kan goldija. Elég domináns, de soha az életbe nem emelte föl a lábát pisilés közben.
Nekem van egy 5 éves szuka yorkim, aki egyáltalán nem domináns, mégis nagyon sokat jelölget felemelt lábbal :)
Szóval...
Amúgy én minden séta után lemosom a kutyám lábát a kádban, de egy boxert nyilván nem lehet napi 3-4 alkalommal a kádba tenni. Ha egy lavórban vinnél vizet, és a séta után kicsit lemosnád a lábát, majd megtörölnéd, az nem jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!