Chappi, Pedigree és társai tényleg annyira rosszak, mint amilyen a hírük?
Szerintem igen, annyira rosszak. Egyrészt nagyon sok gabona van bennük, másrészt az van ráírva a zsákra összetételként, hogy "állati melléktermék". Az állati melléktermék lehet döghús, lehet toll, lehet beteg állat a vágóhídról. Nézz utána, hogy miket lehet az összetétel rovatba beleírni, és azok mit jelentenek. Néhány példa:
csirkehúsos: aroma, vagy pár % csirkehúst tartalmaz
csirke: csirke tollostul, csontostul, csőrrel, bőrrel... (magyarán az egész csirkét beledarálják)
csirkehús: csirkének a húsa, csont és minden egyéb nélkül
A gabonára is oda kell figyelni. Van úgy, hogy csak "búza"-t írnak, de ha azt szétbontják, akkor értelem szerűen hátrébb kerül az összetételben: búzacsíra, búzasikér, búzaörlemény (mondjuk 10-30-30 %, ami már ugye 70 %-a az egész tápnak).
Szóval nem, nem jó a Chappi, Pedigree és társai.
Utolsó.
A kutyának nincs joga eldönteni hogy mit eszik.
A pedigré majdnem egy árban van a brittel ami sokkal sokkal jobb.
Igen.. második válaszoló jól kifejtette, annyit csak hozzá: a növényi fehérjekivonatok és gabonalisztek is uaz.
Ami még rossz: gyakran van cukor bennük-persze nem ezt írják rá- az teszi "jóízűvé" a tápot, de ez kutyának tilos. Alacsony a hústartalmuk, színezék, tartósítószer is előfordul bennük.Hiányzik a kondriotin, glükozamin, omega zsaírsavak. Melléjük gyakran kell kiegészítőket-izület, szőr etetni. Ráadásul több kell belőlük, mint egy normélis prémium tápból, így összességében drágábban jön ki az ember, mintha megveszi egyszer a kicsit drágább, de jobb minőségű tápot( a végtermék mennyiségéről nem is beszélve).
nekem nincs problémám ezzel a két táppal. De én nem a száraz kaját veszem hanem a dobozosat. Szoktam beletenni feldarabolva egy kis főtt csirke zuzát, vagy főtt csirkemájat, és főtt rizst.
üdv.Mariann
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!