Rendszeres sétával és ápolással lehet lakásban tartani nagy termetű kutyát?
Ezelöt még nem volt kutyám de most nagyon szeretnék egyet.
Olyan fajtára gondoltam ami gyerekbarát.
A mozgásigény nem méret kérdése, sőt a nagy mamlaszok sokkal kevésbé aktívak egy jack russelnél :)
Lehet, lakásban tartani természetesen, nagyon kevés kivétellel minden fajta kutyát.
Ami hátránya a nagytesű kutya lakásban tartásának, az az, hogy simán felnyúl a konyhapultra, alacson dohányzóasztalról lecsóválja a poharat stb.
Na meg egy nagytestű kutya állatrovosi költségei lényegesen magasabbak lehetnek, mint egy kistestűé, de ez kertben is így van.
A gyerekbarátságot valamennyire determinálja a fajta, de sokkal inkább a nevelés.
Köszi a válaszokat!!
Hát vagy dalmata vagy labrador retriever.
Reggel 06:00-07:00,Délután 13:30-14:30,Este 20:00-21:00.
De még nem tudom hogy milyen fajta legyen.
Tudtok ajánlani valamit? :) :D
Dalmatát húzd ki, óriási mozgásigénye van, a dupla ennyi időd lenne rá, akkor kb. elég lenne neki, de az sem biztos :)
Labrador jó választás lenne, neki elég lenne ennyi mozgatás :)
Nekem egyébként egy bullmasztiffom van panelban :)
A mienk nem ver le semmit (ez alól kivétel volt, amikor ivartalaníttatva volt és gallér volt a fején, akkor nem tudott normálisan közlekedni :D), a többi pedig szoktatás kérdése :) Az enyémet egyáltalán nem érdekli a mentő v a szirénázás, még a petárdázás sem, alapjában véve nagyon csendes kutya, az egyik szomszéd pár hónapja megkérdezte, hogy mi van a kutyával napközben, mit csinál? Gyakorlatilag alig lehet észrevenni, hogy a lakásban van.
Vedlési időszakban tényleg többször kell takarítani, de alapjáraton nem borzasztó mennyiségű szőre hullik, napi 1 felsöprés/felmosással ki lehet mindent küszöbölni, de van, hogy ennyi sem kell (nálunk). Ha iszik, valóban kisebb tócsát hagy, de semeddig sem tart megtörölni a száját és felmosni, ami kicsöpögött :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!