Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg csak tavasszal és...

Tényleg csak tavasszal és nyáron várhatóak kiskutyák?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem szeretnék egy kiskutyát, de sajnos maga a kutyus sem, és a kellékei sem túl olcsóak, és mivel a legjobb gazdi szeretnék lenni, ahogy számolgattam tél környékére tudnám megengedni magamnak ezeket a kiadásokat. Viszont azt hallottam hogy a kiskutyusok születése (mindenképpen azt szeretném hogyha a tenyészetből rögtön hozzám jönne a kutyus, nem mástól venni)tavasszal illetve nyárra várható. Ez igaz? Tényleg várnom kell egy fél évet vele?
2012. okt. 22. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Sajnos igen. Lehetnek ugyan téli almok is. Azt mondanám, hogy írj egy e-mailt a kinézett tenyészetnek, hogy várható-e alom, egy kérdést megér.
2012. okt. 22. 22:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A szukák évszakoktól függetlenül tüzelnek. A tavasz-ősz inkább azért van a tudatban, mert azokban a hónapokban több kutya tüzel általában.
2012. okt. 22. 22:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen független az évszaktól. Tudok hamarosan elvihető kiskutyákat, tudok decemberre várt almot, az én egyik kutyám is januári születésű. De azt nem értem, hogy miért ne tudnál várni, ha várni kell? Én majdnem 1 évet vártam a kutyámra, miután kiválasztottam a tenyésztőt.
2012. okt. 22. 22:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Kiskutya bármikor születhet. Az én kutyám november 20-án született. És a tenyésztő csak gazdának el ad kutyát szóval máshogy nem is tudnád venni.
2012. okt. 22. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

ez a tavaszi/nyári dolog még az ősidőkből maradt meg, amikor nem lakásban tartották, és nem tenyésztették a kutyákat hanem csak úgy lettek. akkoriban a természet viszontagságainak voltak kitéve a kölykök, ezért a kutyák valahogy ösztönből úgy tüzeltek többnyire, hogy még jóidőben szülessenek a kiskutyák. így megy ez ma a vadállatok között is ha megfigyeled. viszont ez mára teljesen függetlenné vált az évszaktól a fogságban élő és tenyésztett állatok esetében.

én mudim pl februári születésű. de a komondorunk januári.

2012. okt. 23. 01:48
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
igen ez igaz,mert akor szabadban több az idő
2012. okt. 23. 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Itt decemberbe fognak kiskutyák születni. Tehát nem csak tavasszal és nyáron várhatóak. Ha kinti kutyát szeretnél, akkor jobb ha nem mínusz fokokba veszed meg és rakod ki az udvarra. Ha bent lesz, akkor most is megveheted, ott biztos nincs hideg. Bár vannak olyan kutyák amik kifejezetten szeretik a hideget, ha kölyök még, akkor is imád a hóban játszani és egy picit sem fog fázni. (mint a mi keeshondunk)
2012. okt. 23. 09:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Az én kutyám december 28-án született. A tenyésztők rakják inkább az almokat tavaszra, nyárra. Könnyebb, mert nincs hideg, locspocs, ha valami baj lenne a kutyákkal.
2012. okt. 23. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!