Akita :D Nekünk Huskí is van meg több fajta is de az Akita nem igényel nagy társaságot de azért szereti ha ottvagy és jobban elvan :D Persze elég szívos terepre is ha olyanok vagytok
2012. okt. 22. 21:14
4/17 A kérdező kommentje:
Másodiknak: egyrészt több száz négyzetméteres területen lenne. Persze vinnénk sétálni is erdőbe túrázni, meg ilyenek.
Harmadik: akkor akita. Köszi!
2012. okt. 22. 21:16
5/17 anonim válasza:
A husky is nehéz fajta, az akita is. Jól beleválasztottatok. Na mindegy nem szólok bele, gondolom tudod mire vállalkozol. Szépségre nekem az akita a szebb, de a husky se csúnya.
2012. okt. 22. 21:22
6/17 A kérdező kommentje:
Az utolsónak: szeretjük a makacsokat. a családom kb. 15 évnyi kutyát tapasztalatot a háta mögött. Ezek közül két legmakacsabb: egy dobermann, meg egy malamut. :D
2012. okt. 22. 21:28
7/17 anonim válasza:
Dobermann közel sem makacs a huskyhoz, hanem egy remek munkakutya (bárcsak nekem is az lenne husky helyett:D). Amúgy az akitát nem ismerem túlzottan, a huskynak hatalmas a mozgásigénye, ha ezt nem tudjátok napi szinten kielégíteni, szökni fog és megkeseríti az életeteket. Behívás megtanítására nagy hangsúlyt kell fektetni. Én mozgatásra a bicikli mellett futtatást ajánlom, de csak 1 éves kora után szabad. A nagy kert nem elég neki, nem fog céltalanul elkezdeni rohangálni. Napi 10-15 km futás kell neki. Sok sikert!
2012. okt. 23. 08:08
8/17 anonim válasza:
Lószart kell napi 10-15 km futás, csak mindenki ezt szajkózza. De ettől függetlenül kell neki a napi sok mozgás.
2012. okt. 23. 08:46
9/17 anonim válasza:
Hadd tudjam már jobban, mikor huskym van. Ha nem megyek el vele bringázni 2 nap, akkor totál már meg van hülyülve, szökik, behívás nuku.
2012. okt. 23. 09:06
10/17 anonim válasza:
Mindkettő gyönyörű, kissé önfejű kutya. Mindkettőnek megvan a maga jó és rossz tulajdonsága. Az akita talán kevésbé igényli a társaságot, ezért ha nem tudtok/akartok vele annyit foglalkozni, ez jobb a választás. Én személy szerint az akita mellett döntenék, de mindkét fajtát nagyon szeretem.
Egyébként hallottál már Hachikoról? Nem bírom megállni, hogy ne írjam le a történetét. Egy akita volt, a gazdája egy professzor, aki minden nap vonattal ment dolgozni. Hachiko mindig elkísérte a vonathoz, ott várt estig, este pedig a gazdájával együtt hazament. 1925-ben meghalt a professzor a munkahelyén és többet nem tért haza. Ám Hachi 1935-ig (ameddig meg nem halt) minden egyes nap ott várta a vonatnál. Majdnem 10 éven át. Szobrot is állítottak neki, Japánban a hűség jelképévé vált. Még filmet is készítettek róla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!