Mit lehet csinálni a kan kutyával ha állandóan ugat, mert tüzel a szuka kutya?
A kan meg van kötve, a szuka nem.
Egyfolytában ugat, hiába szólok rá, vagy locsolom le vízzel.
Már ne is haragudj, de így szól a törvény. Ha nem tudjátok a kutyát kezelni, akkor építsetek kennelt neki, megfelelő méretben.
Ne haragudj, de ugyan te nem tartod állatkínzónak magatokat, de a szukával szaporítotok (megvannak a szűrővizsgálatai? kötelező oltásai? a vemhesség előtti herpeszszűrése, oltása...stb?) a kant pedig megkötve tartjátok. Ivartalanításra pedig "nincs kedved költeni".
Az én szememben ez nem felelős állattartás, ha itt a környékünkön laknál, már hatvanan feljelentettek volna.
Kedves utolsó válaszoló! Te vajon ivartalaníttatnád más kutyáját?
A szukánk egyébként törzskönyves, oltás, vizsgálat, minden oké. De most nem ez a lényeg. Ha kötözködni akarsz, akkor ne ide írj légyszíves.
Én azt nem értem, hogy ha a kölykökre lesz pénz (féreghajtás, oltások, törzskönyveztetés, kölyöktáp, stb.), akkor ivartalanításra miért nincs?
Megkötve lenni nagy szenvedés a kutyának, főleg úgy, hogy egy tüzelő szuka van a közelében. Erre nincsen megoldás, csak az ivartalanítás, vagy az, ha másik gazdát kerestek a kutyának. Az neki is jobb lenne.
"Egyébként nem vagyunk állatkínzók."
Nem a fenét! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!