8 hetes kiskutyánál hogy kell kezelni a "wc"-zést?
Holnap hozom haza és nemtudom h hagyam e hogy a lakásba pisiljen, vagy mit csináljak.Mert nem akarom addig még fertőzéseknek kitenni.Szóval az pl. hülyeség ha látom h picil gyorsan egy "bilire" emelem...vayg ez gáz? : D
Amúgy másnap vigyem is orvoshoz? h vizsgálja meg?
Adjatok egy-két tanácsot létszives.köszi (:
Szia!
Mi jövőhéten hozzuk haza a 8 hetes kutyusunkat. :)
Utcára semmikép se vidd le míg meg nem kapja az oltásait. Ha az oltásai miatt nem hához megy az állatorvos, akkor úgy vidd a rendelőig hogy törölköző és az öledbe lesz végig, és a rendelőben se tedd le a földre, sőt a vizsgálati asztalra se, hiába fertőtlenítik, a szurit is úgy adasd be hogy az öledbe van végig, ezáltal kivédheted hpogy bármit elkaphasson. Biztos ami biztos!
Elvinned ahogy elhozod rá 3 napra kell állatorvosnak megmutatnod, mert annyi idő alatt megy ki a szervezetéből az anyatej. (Párommal így tudjuk).
A wc dolgot meg úgy tudod megoldani, hogy lehet venni kutyapelenkát (pl.:Fressnapf-be) és amikor látod hogy készülődik:) rá teszed, és mindig ha látod ráteszed és megdícséred, ha magától megy rá akkor jutalomfalatot is adj neki.(juniort kizárólag). Remélem segítettem egy kicsit...
Igen, mindenképp vidd el orvoshoz, amint lehet! Állatorvosi asszisztens vagyok, így mondom ezt. A váróban a földre tényleg ne tedd le, de a vizsgálóasztalra nyugodtan, mert azt minden kutya után fertőtlenítik, ez alapkövetelmény.
A szobatisztasággal és a kiskutyák nevelésével kapcsolatban rengeteg szakirodalom van, az interneten is. Én személy szerint az újságpapíros módszert ajánlom. Egyébként, ha van olyan hely a közeledben, pl. egy zárt kert, ahova nem járnak más állatok, oda nyugodtan leviheted néha. Illetve olyan kutyákkal is találkozhat, akikről biztosan lehet tudni, hogy minden oltásukat rendszeresen megkapták. Az a lényeg, hogy ismeretlen kutyákkal-macskákkal, illetve ürülékkel ne kerüljön kapcsolatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!