Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 hetes kiskutyánál hogy kell...

8 hetes kiskutyánál hogy kell kezelni a "wc"-zést?

Figyelt kérdés

Holnap hozom haza és nemtudom h hagyam e hogy a lakásba pisiljen, vagy mit csináljak.Mert nem akarom addig még fertőzéseknek kitenni.Szóval az pl. hülyeség ha látom h picil gyorsan egy "bilire" emelem...vayg ez gáz? : D

Amúgy másnap vigyem is orvoshoz? h vizsgálja meg?

Adjatok egy-két tanácsot létszives.köszi (:

2009. aug. 8. 19:15
 1/4 A kérdező kommentje:
a fertőzés dolog ugy értem hogy kivinni utcára az összes 3 honapos koráig
2009. aug. 8. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi jövőhéten hozzuk haza a 8 hetes kutyusunkat. :)

Utcára semmikép se vidd le míg meg nem kapja az oltásait. Ha az oltásai miatt nem hához megy az állatorvos, akkor úgy vidd a rendelőig hogy törölköző és az öledbe lesz végig, és a rendelőben se tedd le a földre, sőt a vizsgálati asztalra se, hiába fertőtlenítik, a szurit is úgy adasd be hogy az öledbe van végig, ezáltal kivédheted hpogy bármit elkaphasson. Biztos ami biztos!

Elvinned ahogy elhozod rá 3 napra kell állatorvosnak megmutatnod, mert annyi idő alatt megy ki a szervezetéből az anyatej. (Párommal így tudjuk).

A wc dolgot meg úgy tudod megoldani, hogy lehet venni kutyapelenkát (pl.:Fressnapf-be) és amikor látod hogy készülődik:) rá teszed, és mindig ha látod ráteszed és megdícséred, ha magától megy rá akkor jutalomfalatot is adj neki.(juniort kizárólag). Remélem segítettem egy kicsit...

2009. aug. 8. 19:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, mindenképp vidd el orvoshoz, amint lehet! Állatorvosi asszisztens vagyok, így mondom ezt. A váróban a földre tényleg ne tedd le, de a vizsgálóasztalra nyugodtan, mert azt minden kutya után fertőtlenítik, ez alapkövetelmény.

A szobatisztasággal és a kiskutyák nevelésével kapcsolatban rengeteg szakirodalom van, az interneten is. Én személy szerint az újságpapíros módszert ajánlom. Egyébként, ha van olyan hely a közeledben, pl. egy zárt kert, ahova nem járnak más állatok, oda nyugodtan leviheted néha. Illetve olyan kutyákkal is találkozhat, akikről biztosan lehet tudni, hogy minden oltásukat rendszeresen megkapták. Az a lényeg, hogy ismeretlen kutyákkal-macskákkal, illetve ürülékkel ne kerüljön kapcsolatba.

2009. aug. 8. 21:20
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2009. aug. 8. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!