Milyen kutyát javasoltok az alábbi szempontok szerint?
-Ne legyen egyedül a mamám.(el tudja babusgatni)
-jelezze ha valami baj van.
-legyen olyan aki megtanul olyanokat hogy:ül fekszik....
anyum testvérééknek olyan kutyájuk van:
-mondják: hozd a pórázt megyünk sétálni, megy a kutya kijön a pórázzal
-gyere lidi elmegyunk kocsival megy ugatni meg minden és ha ezt kimondjuk addig nem száll le rólunk míg el nem visszük kocsikázni.
-és még sorolhatnám
szia!
ha fajtisztát szeretnél, akkor szerintem a golden retriever vagy a labrador. miindkettő szelíd fajta, időseknek is ajánlott, nagyon okosak. talán inkább a golden, mert a labrador kicsit szeleburdibb, a golden nyugodtabb.
köszi tudsz olyat is mondani amit lakásban is lehet tartani
(golden.. nagyon nagyra nő nem lehet bent tartani) a labrador azt mar mondtam mamának de még nem döntött ezért is gondoltam kiírom kérdésbe
Az a kutya tanul meg dolgokat, amelyiket megtanítják rá. Jelezni minden kutya jelez, vay legalábbis 99,9%, nagyon pechesnek kell lenni ahhoz, hogy "néma" kutyát fogj ki.
A ne legyen egyedül a mama problémára meg maga a kutya léte önmagában megoldás, fajtától függetlenül.
Inkább azt mondd meg, mennyit tudná sétáltatni a mama azt a kutyát, mennyire tudná megnevelni, ellátni, állatorvosi költségeit állni, és fel vagytok-e készülve rá, hogy 10-15 évig el kell látni azt a kutyát, bármi történjék is a mamával?
Mindenesetre kölyökkutya biztosan felejtős, nem időseknek való az a macera. Szerezz menhelyről egy felnőttet, lehetőleg 3 év felettit, vigyétek ki a mamát is fognak tudni segíteni abban, hogy melyik kutya való neki. A fajtát meg fejeltsd el, idős ember mellé (amúgy is, de ilyenkor főleg) egyedet kell választani, nem fajtát.
Azért az is számít mekkora a lakás, mert pl. egy labradort vagy goldent mégse lehet garzonban tartani, az kínzás lenne számára, plusz ha lakásban tartják eléggé gyakran kell sétáltatni, ami nem feltétlenül jó egy idős embernek. A golden az amúgy is eléggé temperamentumos fajta.
Én személy szerint nem ragaszkodnék fajkutyához. Egy keverékkutyát is jól el lehet babusgatni, jelzi ha baj van és ha időben kezdik a tanítását, bármit meg lehet tanítani neki. Viszont ha ragaszkodsz a fajtiszta ebhez én esetleg a beagle-t tudnám ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!