Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen játékokkal tudnék...

Milyen játékokkal tudnék változatosságot vinni a sétákba? Jó fárasztási módszerek?

Figyelt kérdés
Már eleggé unja a kutyá meg én is a sima labda dobálást.
2012. okt. 20. 22:13
 1/2 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

-labdakeresés bozótban vagy akár sötét estén

-irányított apport: eldobsz két-három labdát más-más irányba és mindig más sorrendbe kéred a kutyát, hogy hozza be

-az előző feladatot össze lehet kötni kereséssel is nagyobb növényzetbe való dobálással

-fákat, tereptárgyakat, utcabútorokat lehet használni akadálypályának: átugrani, felmászni, átkúszni, szlalomozni, felugrani

-fákat kerülgetni agility-szerű technikákkal

-bringázás

-kutyákkal való bandázás

-kutyás kocogás (canicross): a kutyát a derekadra kötöd rugalmas pórázzal és Téged húzva fut elől...irányítás vezényszavait előbb meg kell tanítani

-tárgynevek tanítása apporttal összekötve - tanítsd meg a kutyát, hogy a kért játékot-használati tárgyat vigye oda Neked

2012. okt. 20. 22:43
 2/2 anonim válasza:
Nem muszáj játék. Elég ha olyan helyre viszed, ahol vannak más kutyák is és velük eljátszik. Persze, csak ha nem fél más kutyáktól, mert sajnos vannak ilyenek. :S Az én kutyám például egy szimpla bottal is el tud lenni. Nem kell a kutyának nagy játék, beéri egy bottal is :) Én még azt szoktam csinálni, hogy úgy teljesen kifárasszam, hogy elbújok előle. Ő meg keres, futkos körbe körbe. Ezzel azt is eltudod érni, hogy a kutyád még jobban ragaszkodjon hozzád és sokkal jobban figyeljen rád a séta közben.
2012. okt. 22. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!