Kb mennyibe kerül a fülkupírozás?
Az ivartalanítás teljesen rendben van, helyénvaló.
No de a kupírozás??? Minek??? Teljesen felesleges, és mivel a legtöbb dokinak nincsen benne gyakorlata, nem is biztos, hogy szép lesz.
Nem véletlenül teremtette isten 2 szép füllel a kutyát, hadd maradjon csak úgy.
Ha nem tetszik ilyen füllel, akkor nem ilyen kutyust kellett volna választani.
Egy teljesen felesleges műtétnek, és sok fájdalomnak teszed ki a kutyádat, ráadásul a fül nagyon érzékeny pontja kutyának is, embernek is. Inkább iratkozzatok ebből a pénzből egy kutyasuliba, vagy vegyél neki 2 zsák Acana tápot, az több hasznotokra fog válni.
Meg lehet nézni ezt a tökmagot, őt valami mocsok pitbull szaporítók csonkították meg, csak pár hónapos korára rájöttek, nem lesz belőle pitbull. Így beb*szták egy sintértelepre, most nálunk gazdikereső. Annyira, de annyira értelmetlennek tartom!
Szia!
Szerintem a kettőt együtt max. 35ből megúszod(kérdés mekkora a kutya)
A sok okoskodóra meg én nézek sajnálattal...
Az a baj, hogy mindenki az Istent emlegeti aki a kutyának fület teremtett.
Az senkit nem zavar,hogy ezket a kutyákat az ember teremtette??
Láttatok már vágatlan fülű-farkú dobit? Szánlmas látvány.
Ezt a sok elmeroggyant állatvédőt rég ki kellett volna nyúvasztani..
De lehet vágatni a kutya fülét,aminek ráadásul nem csak esztétikai okai vannak.Ha pl. két kutya összeverekszik és megharapja úgy a fülét mire észreveszem akár elvérezhet.Én cane corso-t tenyésztek és csak 1 kutyámnak nincs vágva a többinek igen,és persze mindig a fülét tépik.nem véletlenül vágják a kutyák fülét évtizedek óta.
Szerintem ne csináltasd meg ivartalanítással együtt,mert egyik és másik is pont elég megterhelő,min. 2 hét gyógyulás.hacsak nem kan kutyád van,aki valamivel hamarabb gyógyul.
sziasztok!
csak megjegyezném,(a jóképességüeknek) hogy nem tilos a fül,és farok csonkítás.engedélyezett ha azt a fajta standard előírja,vagy követeli,vagy ha (amit a magyar kiállításokon észre veszek) kiállításon előnyt jelent!ha a nagytudásúak elmennének egy kiállításra,ahol pl amstaffok vannak,látnák,hogy kb 30 kutyából 1 nek nincsen vágva a füle.jah és szó sincs semmiféle 1 -2 hónapos gyógyulásról.megfelelő kezelés mellet kb 4-5nap alatt gyógyul,igaz 10 napot mondunk rá,mert 10 nap után van varrat szedés. egyébbként ha nincsennek ilyen irányú céljaid a kutyáddal ne vágasd le neki.attól nem leszel nagyobb májer mert vágva van a füle.egy szép rózsa fül tud oolyan jól állni egy kutyának mint a vágott.amúgy meg d*göljön meg az aki sufnituningos fület vág,ollóval meg hasonlókkal.a fülvágás orvostól nem igazán függ(személyes tapasztalat), inkább az altató mennyiségétől* kutya súlyától.legutóbb 14 kilós kutyim 22kilónak megfelelő adagot kapott,kicsit jobban bírta a cuccot.varratszedéssel 18000-et fizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!