Ma találkoztunk egy tüzelő szukával, és az én kutyám, aki kan teljesen megzizzent. Egész nap ugatott. Mit tehetnék, hogy visszanyerjem a régi kutyám? Még csak most lesz 1 éves.
Legegyszerűbb, ha ivartalanítod.
Ivarérett lett a kutyád, tehát már reagál a tüzelő szukákra.
Vannak kutyák akik kevésbé, és vannak akik hevesebben reagálnak a tüzelő szukákra. Ha a tiéd 1 éves és így reagál már, akkor ő a hevesebbek közül való.
Készülj fel a napokig éhezésre, vonyításra ha tüzelő szukát érzett. Ezen a fedezés sem segít. Gondold meg a dolgot.
Nem tudom milyen eredményei vannak a kutyának, majd a tenyészszemlén kiderül, de ha nem kiemelkedő, akkor meggondolnám, hogy tenyésztésbe vonjam.
Nem csak az ismerős szukára fog kattanni, hanem az összesre a környéken (nagy körre gondolj!).
+ ha "szerencséd" van lakótelepen vagy annak a közelében lakni akkor számíthatsz arra is, hogy szinte folyamatosan lesz tüzelő szuka a közelben tehát egész évben pórázon kell sétáltatni (ha nem szeretnéd, hogy pl: kocsi alatt végezze, vagy a szuka gazdája leverje/rúgdossa a kutyájáról)...
ha fedezni fog akkor még rosszabb lesz, mert ráérez az ízére, na és utánna már sokkal nehezebb lesz (tapasztalat)
Ám, még ezt úgysem tudod elkerülni, ha nem viszed sétálni, mert a levegőből, széllel is megérzik a tüzelő szuka szagát (állitólag 5 km-es vonzáskörben o.O )...
Ha egyszer beindul az ösztön, akkor az idővel csak erősödni fog. Akkor is, ha visszatartod a tüzelő szukától, ha pedig befedezteted, még rosszabb lesz.
Ennek a dolognak csak ivartalanítással lehet véget vetni, és azt is miharabb meg kéne ejteni, mert minél később, annál jobban erősödni fog benne a feléledt ösztön.
Nekem Westiem van. Ugyan ez volt. Közel engedtem a tüzelő szukához 1 napig egyfolytába vonyított az ajtó elött de este elaludt és elfelejtette, másnap már nem volt semmi baj vele.
De ahányszor találkozik egy tüzelő szukával megint 1 napig megy a vonyítás azokon a napokon nem is eszik nagyon keveset iszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!