Magánszemélyként van arra lehetőségem, hogy ivartalanítási szerződéssel adjak oda kiskutyát?
Barátnőm szüleinél becsúszott egy alom kiskutya. Tudom, tudom. De sajnos velük hiábavaló mindenfajta beszélgetés, és felvilágosítás az ivartalanításról és egyéb "modernkori" dolgokról.
Ha rajtuk múlna kiraknák őket, vagy maximum egy menhelyre bedobják, többet nem tudok elképzelni. Barátnőm megkért, hogy segítsek gazdit találni a kiskutyáknak. Ezen vagyok éppen, és az lenne a kérdésem, hogy adhatom őket úgy, hogy aláírunk egy szerződést, hogy 1 éves korukig ivartalanítsák őket? Nem szeretném ha tovább szaporodnának, pláne, hogy eddig akik hívtak mindegyikük 2-3 kutyát akar egyszerre, és persze ellenkező neműeket...
Kérlek segítsetek, kérhetek ilyet magánszemélyként a leendő gazdiktól? Egyébként ingyen viszik őket, tehát nem fogok pénzt kérni. Gondolom az kevés, ha egy papírt aláírunk, de akkor hogyan kellene?
Nem akarok pénzt kérni értük, mert nem vagyok tenyésztő. Egyébként meg, nem az én kutyáim, sőt mi több, ugyanannyi közöm van hozzájuk, mint bármelyikőtöknek. Bechippelni meg az én dolgok őket, mert:
1. Nem az enyémek, én csak segítek gazdit találni.
2. 4 hónapos korukig lehet.
3. Már így is többet teszek értük, mint bárki más, pedig közöm nincs hozzájuk.
És valóban, nem hiszem, hogy bárki kifizetné a költségeket, mert keverék kiskutyákról beszélünk bivalyb.sznádról.
Ne haragudj, hogy ezt írom, nem lelombozni akarlak, de ebben a világban sajnos nem igazán mennek így keverék kutyával a dolgok. Aki nagyon lelkiismeretes, kutya témában jártas esetleg fog aláírni neked ilyen papírt, de a magyarokra ez nem jellemző az ivartalanítás költsége miatt, pláne egy puli keverék alomnál, ami - legalábbis nálunk - minden háznál "hirtelen becsúszva" folyamatosan terem. Szerintem elégedj meg annyival, hogy lesz egyáltalán olyan személy, aki vállalja az oltások (nem hogy chip!) és az etetés költségeit annak fejében, hogy kap egy kiskutyát.
Sajnos a magyarok 90%-a így gondolkozik. Az ivartalanítás árából inkább vesz egy faj (illetve fajtajellegű) kutyát.
Olyanoknak fogom csak odaadni őket, akik normálisak. Mindegy, hát ez van. Ennél többet nem tudok tenni. Nekem ivartalanított és évek óta chipezett állataim vannak, még a macska is, aki lakásban van. De sajnos nem mindenki figyel erre oda.
Egyébként első alom volt, tehát nem rendszeres. Sokat nem számít, de ők tényleg nem azért csinálják, hogy pénz kapjanak értük, csak egyszerűen régimódiak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!