Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy groenendael megtudna védeni?

Egy groenendael megtudna védeni?

Figyelt kérdés
Elég rossza környék és szeretnék kutyát(nem emiatt) a grönik nagyon tetszenek és ,ha járnék vele örző védőzni meg ilyesmi megtudna védeni? Elég meggyőző külsőleg szerintetek?

2012. okt. 17. 23:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha te tudnád etetni, akkor ő meg tudna védeni.

De nem az a tipikus őrző-védő fajta.

Külsőleg meggyőző, de inkább munkakutya.

2012. okt. 18. 01:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem grödiből ki kell fogni a megfelelő példányt,de nem olyan könnyű, mert a tenyésztők közül kevesen viszik el a tenyészkutyákat kipróbálni ezen a téren. Úgy gondolják,hogy majd a gazdi kihozza belőle amit akar. Csak hát az ösztön nem olyan,hogy jön-megy mint a fájdalom. Az vagy van vagy nincs, és az sem mindegy mennyire erős benne. Ráadásul a képzéshez találni megfelelő segédet sem könnyű.Én erre a célja inkább malit választanék -ha már belga juhászról van szó -,köztük könnyebb a feladatra alkalmasat találni.
2012. okt. 18. 07:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Az átlagos sport őrző-védőtől egy kutya sem fog tudni megvédeni. Személyvédelemre külön kell képezni a kutyát, és azt nem csinálják minden kutyasuliban. Ha ilyen céljaid vannak, válassz inkább egy munkakutyát, a gröninek túl érzékeny lelke van ehhez. Meg hát külsőre sem az igazi, előbb hiszem el, hogy kiszúrja a szememet a hosszú orrával, mint hogy megharap :))
2012. okt. 18. 22:12
 4/4 anonim ***** válasza:
németjuhász javasolnám, nekem is az van pont ilyen okból, de mondjuk nem volt őrző-védésre képezve, csak így hálálta meg a törődést
2012. okt. 19. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!