Labrador szukám első ellésénél 13 kiskutyát hozott világra ma reggel. Normális ez a magas alomszám? Kerítsek esetleg dajkakutyát, vagy képes lesz szoptatni ennyi kicsit hosszú távon?
ez rengeteg kiskutya, nagyon megviseli az anyát.
biztos elfog pár kiskutya pusztulni :( de ez természetes.
Igazából sokkal jobb a 6 kiskutya, mert azok mellett jobban fejlődnének, elég anyatej jutna nekik és az anya is jobban viselné.
Mert most hiába fogod a 13 kiskutyát cumiztatni tápszerrel, az nem az igazi, gyengébbek is lesznek, arról nem is beszélve, ahogy nőnek úgy terhelik az anyát.
Vagy dajkakutya a megoldás, vagy ahogy tenyésztő ismerőseim szokták, párat elaltatnak állatorvossal h megfelelően növekedjen a többi és az anya is jobban birja.
Tápszerezheted őket. 2 óránként hagyd egy kicsit őket szopni (tegyél 4-5 kutyát emlőre), majd vedd le őket és etesd tápszerrel. (patikában kapsz, vagy az orvos hoz neked). Fontos, hogy mindegyik szopjon is egy kicsit és kapjon tápszert is. A szünetet a 2 órás szopások közt kitölti a cumiztatás.
Ugyan nem fogsz aludni 2 hétig, de én is már megcsináltam egy párszor.
Nagyon szépen köszönöm! Elszaladok gyorsan a dokihoz tápszerért, este 8ig van szerencsére.
A 2 hét nem alvásra fel voltam készülve:) Ki is vettem 2 és fél hét szabit, úgyhogy az évi szabi maradékom ellőve, de megéri:) Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!