Melyik a legjobb rendőr kutyánaK?
Hovawart,Németjuhász,Belga JUHÁSZ,Rottweiler,Dobermann?
1-10-ig melyik mennyire jó, 10 a legjobb
Rottweiler,Dobermann biztos hogy nem,túl temperamentumos és túl heves vérmérséklet mind kettő szerintem.Szeeintem ez a kettő alkalmatlan a rendőr kutya szerepre és szerintem nem is nagyon alkalmaztzák őket,nem túl kiegyensúlyozott természetek,inkább házőrzésre alkalmassak.
Viszont a belgajuhász és a németjuhász a legalkamassab erre,ha megnézed bárhol bármilyen filmet vagy a amikor a hiradóban mutatnak valamit,mindig németjuhászok vanna és belgajuhászok.Szerintem a kettő közűl bármelyik alkalmas rá,a belgajuhász talán még jobban mint a némejuhász,de kb egy szinten lehet a kettő.A Hovawart viszont szerintem inkább állat örzésre és terelésére esetleg vadászatra alkalmas.
a hovawart, a németjuhász és a malinois
ezek közül szerintem a mali a legjobb
amit nem írtál és még jó: a tervuren.
Az én keverék kutyám malinois és valami vadászkutya keveréke, imád rongyozni, csibészelni is tud, pedig nem is tanítottam, ösztönösen tudja.
Malinois (10), belga juhász (9), német juhász (8).
Nem egy rottweilert alkalmaznak amúgy a rendőrségnél,határőrségnél.
A különböző rendőrkutyáknak se ugyan az a feladatuk... :D
Minden fajta kutya alkalmas lehet, ha megfelelő az egyed. Sokszor például a kisebb termetű kutyák, mint pl. a spánielek sokkal hasznosabb robbanószer és kábítószer kereső kutyák, mert pörgősebbek és több helyre beférnek, mint nagyobb társaik.
Anno Tompán egy Zsuzsi nevű fekete labrador keverék volt a legjobb határőr kutya.
Járőrkutyának természetesen nagyobb fajták kellenek, de itt is bármelyik jó lehet.
A XX. század elején pl. használták az úgynevezett csendőrpulit a rendvédelemben és nagyon is hatásosak voltak.
Ha a nagy átlagot nézzük, akkor egyértelműen a németjuhász a legjobb, mivel a leguniverzálisabb kutya. Mindenben jó, bár semmiben sem a legjobb. Ha kifejezetten járőrkutyának nézzük, akkor a malinois valamivel jobb. De azért ez egyedfüggő. A doberman és a rottweiler visszaszorult erősen, de azért vannak még szerte a világon. Boxer és óriás schnauzer is.
A felsorolt fajták közül szerintem ha az átlagot nézzük és úgy általánosságban nézzük a rendőrkutyát (tehát robbanószer, kábítószer kereső, járőr, stb.), akkor szerintem:
Hovawart - 6
Németjuhász - 10
Belga juhász - 7, ha csak a malinois, akkor 8
Rottweiler - 5
Doberman - 4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!