Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ötlet ez szerintetek, hogy...

Jó ötlet ez szerintetek, hogy leszoktassam a nyüszítésről a kiskutyánkat?

Figyelt kérdés
Vasárnap lett elválasztva Pocak az anyukájától és a testvérétől. Kb. két hónapos lehet, sohasem volt egyedül, ezért ha akár pisilni is megyek ki, egyből nyüszít, majd vadul ugatni kezd. Mellesleg panelban lakunk a párommal, és egy falusi családtól fogadtunk be egy keverék kiskutyust. Közös megegyezéssel a kutya járhat a lakásban, kivéve a hálószobát. Oda sohasem mehet be. Éjszaka 3 óránként felébredt és az ajtó előtt ugatott és nyüszített. Ma az az ötletem támadt, hogy valahogy meg kéne mutatni neki, mi a helyes viselkedés. Így őt kint hagytam a folyosón, és pedig bejöttem a nappaliba. Egy ideig vonyított utánam, de abban a pillanatban, hogy feladta, gyorsan kinyitottam az ajtót és adtam neki egy finom jutalomfalatot. Ezt gyakoroltuk egy fél óráig, hogy ha nem sír, akkor jutifalit kap. Eddig ez a módszer tűnik a leghatásosabbnak, próbáltam már megdicsérni, ha csöndben volt, de attól csak izgatottabb lett. Próbáltam már leszidni, ha hangoskodott, lelocsolni egy kis vízzel, de egy büntetés sem volt hatásos. Így viszont ha kilépek az ajtón, fegyelmezetten ül, és várja a reakciómat. Ma még gyakoroljuk párszor. Jó ötlet vajon ez a módszer?
2012. okt. 15. 15:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem vállt be. Mára már teljesen elfelejtette. Éjszaka még eszében volt, egyszer sem kellett felkelni hozzá, de ma délelőtt már annyira ugatott és toporzékolt, hogy már a szomszéd is felkopogott... kétszer is. :(
2012. okt. 16. 13:09
 12/15 anonim ***** válasza:

:-D

Megszokja.

2012. okt. 16. 16:09
 13/15 anonim ***** válasza:
Milyen szomszédok vannak hogy egyből rinyálnak ha bármilyen zaj van? Részvétem
2012. okt. 16. 17:43
 14/15 A kérdező kommentje:
Én megértem az alsó szomszédot. Egy fiatal pár lakik alattunk, akiknek kisbabájuk is van. Az, hogy tudjon rendesen aludni a baba, nem szabad folyamatosan nagy zajnak lennie. Azért kopogott fel, mert már 15-20 perce kegyetlenül ugatott Pocak. Nem hibáztatom. Ki akartuk próbálni a párommal, hogy ha ugat, és nem figyelünk rá, hátha abba hagyja. De nem hagyta abba, sőt egyre vadabbul ugatott, már az ajtót is kezdte rágni és kaparni... Valahogy muszáj megnevelni a kutyát, különben kedden vissza kell vinni oda, ahonnan elhoztuk, ott pedig szörnyű élete lenne, ha egyáltalán nem pusztulna el idő előtt, ami arra felé gyakori. :(
2012. okt. 16. 18:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát az hogy folyton reagáltok az ugatására, csak sokkal rosszabbá teszi az egészet, mert így soha az életben nem fogja abbahagyni.
2012. okt. 16. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!