Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Létezik vmi oltás v bármi...

Létezik vmi oltás v bármi arra, h egy kutya ne tüzeljen?

Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 09:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Oltásról nem tudok.

Ivartalaníttatni nem szeretnéd?

2012. okt. 14. 10:07
 2/11 A kérdező kommentje:
De igen,cs egy állatorvos azt mondta nekem,h akkor a kutya már nem lesz olyan szép,nem fejlődik rendesen és nem tudom mit tegyek,m eddig 2állatorvost kérdeztem,az 1ik azt mondta,h az 1.tüzelés után kell,a másik meg azt,h előtte. Ki tudja akkor,ha ők sincsenek 1véleményen?
2012. okt. 14. 10:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az ivartalanítás helyes időpontja megoszlik a dokik között.

Én ivarérés előtt ivartalaníttattam a kan kutyámat (nagytestű), kb. 6,5 hónapos volt.

Szukáknál egyébként sokkal jobb, ha első tüzelés előtt ivartalaníttatod, mondjuk 5-6 hónapos korában (bár ez attól is függ, hogy kistestű-közepes-nagytestű-e a kutyád, mert a kistestűek sokszor 5-6 hónapos korban tüzelnek már, míg a nagyok sokkal később).

Én nem tapasztaltam semmilyen hátrányt, annyi, hogy lassabban, visszafogottabban növekszik/erősödik, de ez nem is baj. Annyi, hogy az ivarérés előtt ivartalanított kutyusok csontjai egy kicsit jobban megnyúlnak, magasabbak lesznek. Ha ez neked nem hátrány, akkor keress egy jó dokit és nyugodtan csináltasd meg az első tüzelés előtt :)

Addig pedig ezt ajánlom, remélem meggyőzőek az érvek :) A lap alján találod a különbségeket!

[link]

2012. okt. 14. 10:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen:) Most 4hónapos a kutyus,akkor ezek szerint ez most a legideálisabb időpont az ivartalanitásra.
2012. okt. 14. 10:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, nyugodtan csináltasd meg! :)
2012. okt. 14. 10:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Van oltás, lóadag hormon. Nem fog tüzelni, de meg lesz az eredménye... Mi még az első szukánkat kétszer beoltattuk, meg is halt 10 évesen daganatban, azt követően, hogy több emlőjét is eltávolították ... Nyugodtan ivartalaníttassátok, az a lehető legjobb megoldás. Ugyanolyan szép lesz és ugyanúgy megnő.:)
2012. okt. 14. 11:22
 7/11 A kérdező kommentje:
Jó ég,na akkor az oltás elfelejtve,köszi,h szóltál.
2012. okt. 14. 11:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, ezeket a dolgokat csak hormonnal lehet szabályozni.

Semmi szükség rá, nyugodtan ivartalaníttasd, akár már most. Nem érdemes megvárni az első tüzelést.

2012. okt. 14. 11:45
 9/11 Jázi&Csenge ***** válasza:

Meg az ivartalanításnak van egy csomó hasznos "következménye" is, nem csak az, hogy a szuka kutya nem tüzel. Elolvashatod ezt az oldalt:

[link]

2012. okt. 14. 12:01
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ivartalanítás. Te is, és a kutya is jól jár vele. Ha megvan, nem kell semmin aggódnod. Nem fog semmi megváltozni, csak az emlődaganat, és egyéb betegségek elkerülhetők, és persze a tüzelés kellemetlen következményei is eltűnnek. :)
2012. okt. 14. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!