Létezik vmi oltás v bármi arra, h egy kutya ne tüzeljen?
Oltásról nem tudok.
Ivartalaníttatni nem szeretnéd?
Az ivartalanítás helyes időpontja megoszlik a dokik között.
Én ivarérés előtt ivartalaníttattam a kan kutyámat (nagytestű), kb. 6,5 hónapos volt.
Szukáknál egyébként sokkal jobb, ha első tüzelés előtt ivartalaníttatod, mondjuk 5-6 hónapos korában (bár ez attól is függ, hogy kistestű-közepes-nagytestű-e a kutyád, mert a kistestűek sokszor 5-6 hónapos korban tüzelnek már, míg a nagyok sokkal később).
Én nem tapasztaltam semmilyen hátrányt, annyi, hogy lassabban, visszafogottabban növekszik/erősödik, de ez nem is baj. Annyi, hogy az ivarérés előtt ivartalanított kutyusok csontjai egy kicsit jobban megnyúlnak, magasabbak lesznek. Ha ez neked nem hátrány, akkor keress egy jó dokit és nyugodtan csináltasd meg az első tüzelés előtt :)
Addig pedig ezt ajánlom, remélem meggyőzőek az érvek :) A lap alján találod a különbségeket!
Ahogy előttem is írták, ezeket a dolgokat csak hormonnal lehet szabályozni.
Semmi szükség rá, nyugodtan ivartalaníttasd, akár már most. Nem érdemes megvárni az első tüzelést.
Meg az ivartalanításnak van egy csomó hasznos "következménye" is, nem csak az, hogy a szuka kutya nem tüzel. Elolvashatod ezt az oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!