Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Anya kutya nem eteti, nem...

Anya kutya nem eteti, nem gondozza a kölykeit? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Október 3.-án első fialásra született 12 kiskutya, németjuhász anya, amerikai staffordshire terrier apa. 7 halva született. 5 kutya maradt, már elejétől kezdve segítségre szorult az anya, mi tettük a cicire őket, fektettük úgy az anya kutyát, h szopni tudjanak a kölykök, de így is 2 naponta meghalt egy kölyök. Maradt kettő, úgytűnt minden rendben lesz, szépen törődött velük, a kutyusokon látszott h jól esznek, kis dundikák lettek pár nap alatt! Tegnap észre vettük, az anya szinte egy percet sincs velük, bezártuk hozzájuk, de kiszökött. és az egyik rettenetesen lehűlt, és ma reggelre eltűnt, valószínűleg, meghalt, és az anya elvitte, vagy fogalmam sincs. Ezt a megmaradt egyet nem akarom hagyni!! Kérlek segítsetek, hogyan kell gondozni, etetni, mivel, milyen időközönként, aki ért ehhez kérem szépen írjon le nekem mindent! Köszönöm!!
2012. okt. 11. 08:32
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Milyen kérdést tettem volna föl??? Segítséget kértem!!! Nem vagyok kutyatenyésztő, és megsirattam az összes kiskutyát, nem értek ehhez!! Állatbarát vagyok! Ti biztos mind profi állattenyésztők vagytok!! Tudjátok mit csinálnak sokan? Inkább le se írom!! Köszönöm a pozitív válaszokat, és azokét aki normálisan válaszoltak, a többiek meg takarodjanak ahova akarnak, ilyen paraszt embereket, de mit várjak, ilyen magyar mentalitás!!
2012. okt. 11. 16:03
 22/30 anonim ***** válasza:
semmi gond, balesetek előfordulnak. de netközelben ülsz, és nem kutakodsz???? kölyköhalál stb. akkor talán rátalálsz egy olyan cikkre, ami azzal foglalkozik, hogy sterilizáljuk a kiskutyákat, és ha berakod 3 órára infra alá 38 fokra, akkor a herpesz nem viszi el őket. annyi mindennek utána lehetett volna nézni, és nem megvárni amig az összes kiskutya elpusztul. ahhoz nem kell senkinek állattenyésztőnek lennie, hogy kihivjon egy állatorvost.
2012. okt. 11. 16:33
 23/30 A kérdező kommentje:
Amúgy biztos arról is én tehetek h 7 halva született, meg h az anya nem etette őket, és szart rájuk! Sebaj! Akárki akármit mond, felnevelem ezt az egyet, szépen evett ma nekem már nem is egyszer, meg is pisiltettem minden alkalommal, meleg helyen van, orvost fogok hívni hozzá, ennél többet nem tudok érte tenni!! Amellett a 16 hónapos lányommal is törődnöm kell azt hiszem, meg a hasamban lévő 12 hetes pocaklakóval!!
2012. okt. 11. 16:48
 24/30 anonim ***** válasza:
50%
De nem érted? Nem értesz hozzá,pont ezért kéne ivartalanítani a kutyádat! Elhanyagolni pedig nem lehet ha már felelősséged vállaltál érte,a nagyobb gyerekedet sem lehet a kicsiért,és a kutyádat se ,semmiylen kifogással! Nem kötelező leelletni ,még vemhesen is ivartalanithattad volna! Úgyhogy de igen,a te felelősséged . Jó lenne ha inkább belátnád a hibádat -nem miattam vagy akárki miatt,hanem a kutyádért- és elvinnéd ivartalanítani,hogy ez a szörnyűség soha többet ne fordulhasson elő! Ez van akkor ha félvállról veszitek az egészet,pontosan azért nem kellene fialtatni mert nem vagy tenyésztő. Miért kellett ezt ? vagy nincs igaza annak aki szerint ez állatkínzás volt részedről ? hogy végignézted ahogy elpusztul az egész alom ? nembaj majd legközelebb jó lesz a "termés" és eladhatod őket,vagy mi célod ezzel? kíváncsi vagyok ha egy állatért nincs felelősségérzedet a saját gyerekeid irányába hogy lehet ?
2012. okt. 11. 17:20
 25/30 A kérdező kommentje:
Ne oktass ki a gyerekneveléssel kapcsolatban idióta!!
2012. okt. 11. 18:41
 26/30 anonim ***** válasza:
45%
vicces ez a sok idegbeteg anyuka..na jó állatkínzást továbbra is . kiváncsi vagyok a kölykeid mit tanulnak tőled
2012. okt. 11. 18:45
 27/30 anonim ***** válasza:
Az apa és az anya kutya is a tiétek?
2012. okt. 11. 19:00
 28/30 anonim ***** válasza:
55%
Neked mi bajod kérdező? Leírták, hogy rohadtul felelőtlenül viselkedsz. Fáj az igazság? Egy rendes tenyésztő állatorvossal nézeti meg a kutyáját többször is a vemhesség ideje alatt. A doki javasol vitaminokat, táplálékkiegészítőket az anyakutya részére. Majd a kölyköket is megvizsgáltatja a tenyésztő. Kezelteti őket mindenféle parazita, élősködő ellen. A te kezed alatt 4 kutya pusztult el. Nem az anyakutya hibája, hanem a tied. Ő kihordta a kicsiket, amiből 7 elpusztult egyből, 4 pedig később. Vajon miért? Tudod rá a választ? Egyáltalán miért akartál kölyköket? Minek? Ráadásul keveréket. Tele van a menhely, zsákban vagy kukában talált kölykökkel. Erre te elleted a kutyádat, amivel elveszed az esélyt a menhelyiektől. Mert inkább hoznak el egy családtól kutyát, mint menhelyről. Sajnos. Miért nem fogják ezt fel az emberek? Miért hagyod, hogy a kutyád feleslegesen elljen? Nem értem. És soha nem is fogom megérteni. Aztán meg idegbeteg módjára dobálózol itt a sértegető szavaiddal. Normális vagy te? Ne haragudj, de mit vársz tőlünk? Leírták, hogy ivartalaníttasd, ne ellesd többet a kutyád, de nem. Te csak mérgelődsz és mérgelődsz. Értsd már meg, hogy a kutyának nem olyan a szülés, mint az embernek. Ők nem azért vemhesülnek, mert kölyköket akarnak. Ezek csak szimpla ösztönök, amikre nincs is igazán szükségük. Egy ivartalanítással megkönnyíted a saját és elsősorban a kutyád életét. Nem ez lenne a cél? Én elhiszem, hogy sokak szerint állatkínzás az ivartalanítás, de még mindig jobb, mint megfojtott kölyköket találni egy kukazsákban, az árok szélén, nem? Mert én sajnos láttam ilyet, nem is olyan rég. Úgyhogy gondolkozz el, kérdező. Mi a fontosabb? Feleslegesen elletni, és ezáltal szépen lassan megölni a kutyádat, vagy ivartalaníttatni, és látni rajta, hogy nyugodt, nem vetik szét a hormonok, és neked sem kell félned attól, hogy mindenféle kóbor kutya felcsinálja. A másik. Egy ivartalanítás ára kb 12 ezer. Ez helyenként változó, most egy köztes árat mondtam. Ha a kutyádnak megmaradt volna az összes kölyke, ami szám szerint 12, akkor neked kb 4 hetes koruk körül 12 kölyköt, plusz az anyakutyát kellett volna etetned. 6 hetes koruktól oltatni. 8 hetes koruk előtt nem adhatod ki a kezedből őket. Tehát, 2 oltás 12 kutyának, az 30 ezer ft, és ez a minimum! Féregtelenítés, "bolhátlanítás", és ami elengedhetetlen, mert büntetnek érte, a chipeltetés! Ami 3500 ft kutyánként. Nos, számolj. Egyszer 12 ezer, vagy almonként 60 ezer? Mert egy tisztességes ember, meg ugyebár az állatvédelmi törv. szerint, ha te 6-7 hetesen, chip és oltások nélkül kiadsz a kezedből csak egyetlen egy kutyát, és ez kiderül, akkor olyan szép kis bírságra számíthatsz, hogy azt fogod mondani, az a fránya ivartalanítás jobban megérte volna. Na, nekem ennyi a hozzáfűznivalóm, ha még ebből sem értesz, és engem is leidiótázol, meg elküldesz a francba, akkor magadra vess...
2012. okt. 11. 19:37
 29/30 A kérdező kommentje:
Túl sok az okos ember! A kérdés az volt, hogyan gondozzam azt ez kutyust, mivel, milyen időközönként etessem!! Kaptam is rá 1-2 értelmes választ, és a mai nap nagyon szépen telt el ez alapján, szépen evett egésznap, pisilt, kakált, éjszaka is etetni fogom. Ennek ellenére csak azt olvasom milyen felelőtlen vagyok, stb, lassan már rossz anya is, az eredeti kérdésre meg kb. 3 értelmes választ kaptam! Nekik nagyon köszönöm!! Az anya meg természetes h ivartalanítva lesz, én sem akarok még egy ilyet átélni! De hogy egyesek nem értik a kérdést, arról én már nem tehetek!!!
2012. okt. 11. 21:19
 30/30 Tyler913 ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező!

Elmondom én Neked,miért kaptál ennyi Neked nem tetsző választ: azért,mert az IGAZI állatbarátoknak már tele van a hócipője azzal,hogy a többi ember felelőtlensége miatt feleslegesen megszületett évi több ezer kutyát befogadja,kimosdassa a sz.rból,mocsokból,élősködőkből,és örökbe adja. Iszonyú sok energia elmegy arra,hogy kezeljünk egy olyan problémát, ami nem is lenne,ha az emberek kicsit felelősebben gondolkodnának.

Itt senki sem Téged utál személy szerint,csak szinte naponta van olyan kérdés,ahol az emberek csak akkor kérdeznek a kutyaelléssel kapcsolatban,mikor már rég megtörtént a baj. De a vemhesség előtt,alatt bezzeg nem jut eszükbe,mert azt hiszik,jó móka lesz,mikor Morzsi megszül. Hát nem egészen.

Az meg a másik,hogy sorozatosan hullanak a kölykök,de még mindig nem hívod ki az állatorvost...Legalább most hívd ki,ő megmondja, mit csinálj a kicsivel, hátha életben marad. És utána légyszíves,ivartalanítsd a kutyádat!

Hidd el,nem utálunk Téged,senki sem úgy születik,hogy ért a kutyákhoz. Csak akkor ne Neked álljon feljebb. Sok sikert a picihez!

2012. okt. 11. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!