Mikor fog ugatni a Németjuhászom?
Figyelt kérdés
Most volt 4 hónapos a kutyám,és még nem ugatja meg az idegeneket ha becsengetnek a házba.A másik 2 éves kutyánk mikor kiszalad a kapuhoz ugatni,Ő is kinéz,de inkább visszajön a házba,de nem megy ki ugatni.Túl kicsi még hozzá?Viszont érdekes,hogyha séta közben találkozunk idegen kutyával,mindig megugatja őket,és támadni akar.A kerítés mögött ugató kutyáknak is megy neki,alig bírom visszatartani.Már most olyan erő van benne,mi lesz ha felnő?Nem szeretném ha egy vad kutyám lenne,a házat őrizze,de ne támadjon séta közben a többi kutyára.Hogyan lehetne erről leszoktatni?2012. okt. 10. 21:03
1/3 anonim válasza:
Még elég fiatal. Vidd kutyák közé, de engedd el! Nekem is nj-m van, 9 hónapos! Ha pórázon van. sokkal nagyobb a pofája! Mikor elengedem, már nem kekeckedik! Próbáld ki, hogy ha póráz nélkül van, hogy viselkedik! Enyémnek csak a szája nagy! Meg pórázon is, ha feszül a póráz, az benne is feszkót kelt! Odarohan, de az utolsó pillanatban lefékez, csak ijesztgeti a kutyákat! Jól meg is szivattam párszor, mert (de ezt csak ismerős kutyával szabad, akiről tudod, hogy nem agresszív) van egy boxer az utcában, aki békés. És mikor még kisebb volt az én kutyám nála, akkor elkezdett volna kekeckedni vele, de én tudtam, hogy csak teszi a fejét és mikor oda akart rontani, hirtelen eldobtam a pórázt! Hát azt a hatást látni kellett volna, a kutyám hirtelen rámnézett és egyből puncsolt, hízelgett a boxernek! Ennyit számít a póráz!
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Igen,Ő is csak akkor bátor ha pórázon van,csak nem szeretném ha hozzászokna hogy minden kutyára támadjon.Majd szeretnénk kutyaiskolába is vinni,de majd csak a jövő hónapban tudunk eljárni vele,ott biztosan sokat fog javulni ha több kutyával is találkozik.
2012. okt. 10. 21:27
3/3 anonim válasza:
Egy 4 hónapos kutyának még az idegen is barátságos ember, nem ellenség. Az utcai ugatás meg nem bátorság, hanem bizonytalanság.Minél gyorsabban menjetek kutyaóvodába, ahol a kiskutyád megtanulja, hogy az idegen kutyákkal játszani is lehet. Nem utolsó sorban neked is valószínűleg lesz sok tanulni való a kutyákról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!