Nektek mi a véleményetek az állandó nyakörvről?
Azért érdekelne, mert a kiskutyámnak akarok venni nyakörvet és pórázt, csak azt nem tudom, hogy állandó nyakörve legyen-e, vagy csak olyan, amit akkor teszek rá, amikor sétáltatom. Mind a kettő mellett és ellen is vannak érveim, kb 50-50%-ban,ezért kérnék tanácsot.
Előre is köszi
Az én kutyámon állandó nyakörv van. Egy menhelyről fogadtuk örökbe. Ott ivartalanították és kapott chipet is. Most azért kell, hogy rajta legyen a nyakörv mert arra van rárakva egy kis biléta amin ez áll "chipezve vagyok, vigyél állatorvoshoz!".
Szóval ha valamilyen módon kiszökne, elcsavarogna akkor elvileg lehet azonosítani a chip alapján. Amikor örökbe fogadtuk, az volt az egyetlen kikötésük, hogy a nyakörv mindig legyen a nyakában a bilétával együtt baj esetére.
Én is csak sétakor használom. Kinti-benti kutya, mikor nem vagyunk itthon és este is bent van vagy velünk kint. Nem szökik, így nem tartom fontosnak, ráadásul a szőrét is koptatja meg ha olyan kutya van felügyelet nélkül magára hagyva nyakörvben aki mondjuk szeret kúszni/mászni az könnyen fel is akadhat valamiben, legyen egy bokor vagy a kerítés.
Igaz a bolhaírtó nyakörvre minden szükséges adatot felírtunk (chippezve van, telefon számok...) ha egyszer valamiért szükség lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!