A kutyám babéziás lett. Mivel tudom rávenni hogy egyen?
Itatni kell, az sokkal fontosabb, evés nélkül kibírja még napokig.
Egyébként nem értem, ha megkapta az Imizolt, akkor 2-3 napon belül helyre kellett volna jönnie.
Keresel egy klinikát, kórházat, és beviszed a kutyádat. ha ilyen állapotban van, azt nem lehet háznál kezelni. Labort kell csinálni, infúziót lehet, sokkal többet kell adni.
Szóval, irány egy jól felszerelt rendelő!
sajnos most délután elpusztult:(
valószínűleg az is probléma volt hogy nem ismertem fel már rögtön a betegséget,ezelőtt még sose hallottam ilyenről...
Sajnálom a kutyádat és téged is, hogy elvesztetted. Nagyon sok kutya felépül a babéziából. De nem úgy, hogy 3 naponta kimegy hozzá az orvos. A következő kutyádnak legyen megfelelő élősködő elleni védelme. Olvass a babézia jeleiről és felejtsd el a házhoz hívott orvost.
Amúgy tuti babéziás volt szegény kutya?
igen,minden tünet egyezett.
utána olvastam elég rendesen fórumokon meg mindenfele. a kullancsok elleni védelemről pedig annyit hogy a jónak tartott cseppek fele se használható...az hogy akkor pusztul el a kullancs amikor belemegy a kutyába és vért szív nem védelem !!! addigra már akármivel megfertőzheti.
Ebben nincs igazad. Nem olvastad el pontosan az írásokat a kullancsokról.Amíg belefúródnak a bőrbe, nem fertőznek. Viszont, a csepp hatóanyaga akkor öli meg őket.Fertőzni akkor kezdenek, amikor elkezdik a vér szívását. Egy vérhígító anyagot fecskendeznek be a nyálukkal és ebben van a fertőző anyag.
Egy orvos nem csak a tünetek alapján kezel. Babézia kimutatására vért szoktak venni. De egy vizelet vizsgálat is azonnal jelzi, ha az a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!