Kennel köhögés?
a kiskutyám sajna beteg lett, a tünetek és az orvos véleménye alapján kennel köhögése van. szombaton nagyon megijedtünk amikor hányás szerűen kezdett köhögni azt hittem vmi a torkán akadt, de semmi nem volt a torkán, mert bele is néztem bele is nyúltam jó mélyen a szájába. nem bírtunk tétlenül várni elvittük ügyeletre, ahol 13000ft-ért kapott szurit és megvizsgálták vmint 4 napi gyógyszeradagot amit azóta adok neki.
2 kérdés is felmerül. 1: meddig tart ez a betegség? már látható a javulás napi 1-2-t köhög csak és az este sem hallottam szal ez jó jel, de mégis mikor nyilvánul gyógyultnak?
2. kérdés: miért megy ennyire kuriózum számba a kisállat ügyelet, ahol az ügyeleti díj "csupán" 8000 erre jön rá minden egyéb :S és akinek pl nincs rá pénze de beteg a kutyája? (itt sokszor látok ilyet)
oké oké az ne vállaljon kutyát stb aki ezeket nem számolja bele, de sztetek nem sok ez egy kicsit?
nekem minden pénzt megér h egészséges legyen a kicsim, de sajna sokan várnak várnak hátha meggyógyul magától... na ez is érdekes. bocs ha hosszúra sikerült a magyarázat.
A kennel köhögéstől tudni kell, h azzal nem kell ügyeletre rohanni, de természetesen nem hetekig kell várni, 1-2 nap viszont belefér.
Amikor az én kutyám kapta el, akkor nem mentem vele dokihoz, Kapta a hársfateát, és 5-6 nap után már nem köhécselt.
Igen, nem szabad sétálni mert fertözö.
Jobban jársz ha beoltatod ellene ha meggyógyult.
Menhelyről hoztam haza kiskutyát és nem tudtam, hogy kennelköhögés járvány van a menhelyen. A saját kutyáim sorra lebetegedtek. A menhelyi kutya csak néha picit köhécselt, néha asztmásan vette a levegőt, de virgonc volt, igazából nem volt feltűnő, hogy bármi baja lenne. Az enyémek viszont majdnem elpusztultak. Nagyon magas láz, hányás, semmi nem maradt meg bennük, fájt a hasuk. Csak abból jöttünk rá, hogy a kiskutyától kapták el, hogy ők is elkezdték a köhögést, asztmás légvételt.
A menhelyet felhívtam, azt mondták, valóban járvány van náluk, de nagyon enyhe, könnyen átvészelik a kutyák. Beszéltem az állatorvosukkal is, aki azt mondta, lehet hogy nem sima kennelköhögés, hanem kevert vírus verte le a kutyákat, de egyértelmű a menhelyről, ami a menhelyen nem okozott betegséget.
A lényeg: a láz volt az első jel, azonnal elkezdték náluk a kezelést antibiotikuminjekcióval, amit 2-3 naponta meg kellett ismételni még 4-szer. Kb. 2-3 hét után a nagyon drasztikus tünetek csökkenni kezdtek, de teljes gyógyulás 2 hónap után jött el. 2 hónapig tartott a köhögés, asztmás fulladás. Azt hittem, hogy már örökre asztmásak maradnak. A kis menhelyit is kezeltettem, bár ő nagyon jól volt végig, de vírushordozó lévén muszáj volt.
Ennek már 5 éve, azóta nem jött elő többet ez a betegség.
szerencsére nálunk már szinte 100%os a gyógyulás, a gyógyszerből már csak a hnap reggeli adag van hátra.
az első jelnél orvoshoz vittem. persze van sok érv amellett, h nem kell minden köhintésnél orvost kiáltani, de hányás szerűen öklendezett, ami elég ijesztő.
de ez a múlt szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!