Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minden kutya tud úszni?

Minden kutya tud úszni?

Figyelt kérdés
Ma voltam a tónál és a kutyám nemment be a mélyebb vizbe a jutalomvalatért..Most vagy nemtud úszni magy nemakart vizes lenni vagy mi??

2012. okt. 6. 14:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%

Egyes kistestű kutyák, (pl. francia bulldog) nem tud úszni, mert túl "duci" és a lábai rövidek a testéhez képest.

Milyen fajta kutyád van?

2012. okt. 6. 14:59
 2/15 anonim ***** válasza:
Az enyém csak úgy ment be, hogy én bementem a parthoz legközelebbi mély vízbe és kitartóan hívtam. Aznap úszott életében először
2012. okt. 6. 15:00
 3/15 anonim ***** válasza:
Csak utánad! :P Te belemész a hideg vízbe? :P
2012. okt. 6. 15:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Sokan mondják, hogy pl. a francia és angol bulldog nem tud úszni! Hát én ezt megcáfolom! Egy barátom francia bulldogja csak úgy úszott a golden retrieverem után:D
2012. okt. 6. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:
Ösztönösen mindegyik tudna, de nem mindegyik szereti. Az én kutyám, ha víz fölé emelem őt kézben, már a levegőben elkezdi tenni az úszó mozdulatokat (nagy aranyos egyébként :D), de ha beteszem a vízbe, rögtön a part felé veszi az irányt és egy szempillantás alatt már kint is van a vízből. Szóval úszni tud, csak nem szeret. :D A tenyésztő rontotta el, akitől hoztam, mert aznap, mikor mentem a kiskutyáért, megfürdette, hogy illatos legyen (ez nagyon fontos, mert ha büdös lett volna, nyilván otthagyom -.-) és szakszerűtlenül fürdette, ami miatt a kicsi megutálta a vizet. Szakszerűtlen alatt azt értem, hogy a kutyának, ha valamivel kapcsolatban negatív élménye van, akkor azt a dolgot értelemszerűen nem fogja szeretni. Ezért kell a vizet pozitív élményekkel párosítania a kutyának és akkor szeretni fogja a vizet. Az első vízzel kapcsolatos élmény "kritikus" mert ez fogja meghatározni, hogy a kutya hogyan viszonyul a későbbiekben a vízhez. De persze sok türelemmel és pozitív megerősítéssel a "víziszonyos" kutya is vízhez szoktatható.
2012. okt. 6. 15:07
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat..Az én kutyám amúgy vadászkutya... :) :D az utolsó válaszolón sokat nevettem :D :D :D
2012. okt. 6. 15:20
 7/15 anonim ***** válasza:

az enyémek is utálták

5, ill 6 évesen jöttek rá, hogy szeretnek úszni...

szóval kitartás :D

2012. okt. 6. 16:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem minden kutya képes úszni, csak nem minden fajtának van olyan alkati adottsága, hogy biztonságosan ússzon.

Nekem yorkim van, magától nem megy be a vízbe, de ha botot dobok neki, azután vígan úszik.

Egyszer a balcsin voltunk, gondoltam beviszem magammal. Ő meg kb. 30 méter után úgy döntött, hogy menjek a francba a gumicsónakommal...beugrott a vízbe, kiúszott, és lefeküdt a pokrócunkra:D a vízben lévők nagyon nevettek a jeleneten:D

2012. okt. 6. 17:31
 9/15 A kérdező kommentje:
:D
2012. okt. 6. 17:53
 10/15 anonim ***** válasza:
39%
Nos, a bulldogok és mopszok nem igen tudnak mert túl nagy a fejük.Viszont néhány kutya egyszerűen nem szeret úszni.Ahogy már leírták, negatív emléke van a vízről:D
2012. okt. 6. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!