Telente, amikor a kullancsok elleni védekezés kevésbé indokolt, mint a bolha elleni, váltatok valamilyen másik irtószerre a kutyátoknál vagy maradtok a kombinált védelemnél?
Most biztos le leszek pontozva, de én télen és nyáron nem teszek rá spot-on készítményt. Tudom, hogy ilyenkor is vannak kullancsok, és az én kutyámat imádják is sajnos. De ő az elmúlt 7 évben mindig tavasszal szedte össze őket, nem is keveset. Pedig akkor tényleg mindig van rajta spot-on, és már mindenfélét kipróbáltunk, bár az Advantix egyelőre bevált, 2 éve használjuk azt.
Idén tavasszal is kb. 10et szedtem ki belőle, de mivel minden este átnézem, így mindegyik nagyon kicsi volt, és simán kivettem őket. Még soha nem volt babéziás hála Istennek.
Nyáron meg télen spot-on nélkül sem volt benne kullancs.
Nézd az én kutyám amellett lett babéziás ,hogy advantixal volt cseppektetve hónapokon keresztül téli időszakban.
Most mi kiltixet használunk akár a melegben akár a hidegben sose lehet tudni alapon inkább nem kockáztatunk ,a kutya érdekei legyenek a fontosak minden téren ez a felelős kutya tartás.
utolsó: akár be is oltathatnád babézia ellen, ha már a kutya érdeke mindenek előtt. ha advantix mellett kapta meg a kórt, akkor meg épp a saját érvelésedet torpedózod meg ezzel a sajnálatos ténnyel.
életemben először lepontoztam, mert magára a kérdésre egyetlen használható választ sem kaptam, csak mindenki kifejtette, h mit gondol erről és miért gondolja hülyeségnek, amit én gondolok. szerintem meg az sem tuti, h a kutyába folyamatosan szívódnak fel a vegyszerek. nem mondom, h igazam van és tuti jó megoldás volna, ha télen nem védeném kullancs ellen. de azt sem gondolom, h a folyamatos kiltixezés biztosan nem árt.
7. olyan idegesnek tűnsz, csak nincs valami bajod?
megint lepontoztalak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!