Ha még sűrűbben féregtelenítem az árt nekik, vagy használ?
Omg..
nem azt írtam hogy mindenki - 4000 ember - elengedi a kutyáját...
Hanem azt, hogy a kutya igényli, hogy mehessen csavarogni.
Amit Önök itt leírtak abbóla az sejlik ki, mintha itt több száz kutya járná az utcákat és szaporodna. Ez nem így van.
Nem lepik el az utcákat a kutyák. Sőt, inkább elzárva vannak. De a gazda tudja, hogy jár néha egy kis szabadság a kutyának, hát menjen, ha már annyira akar.
Igen, lelőhetik, megmérgezhetik, elüthetik, megverhetik, megerőszakolhatják, megkövezhetik. Csakhogy, aki akarja az így is úgy is végrehajthatja a fentieket, mert mibe kerül egy mérgezett kenyérhéjat bedobni a karítésen például.
Nem akartam senkit mesérteni, kicsit felment a pumpa. Bocsánatot kérek!
Itt ahol élek, a kutyákat ilyen felfogással tartják. Ezzel soha nem volt még gond. A feltételezésekkel ellentétben nem szaporodnak "hű+ha" a kutyák. Mert a gazda értelmes, és a nőstényt tüzeléskor nem engedi ki, mert tudja, hogy 10 kan fog lógni rajta.
Még egyszer elnézést és bocsánatot kérek illetlen hozzászólásaim miatt!
Hm...Két helyen lakom, városban és faluban is. A faluban egy 2000 nm-es telkünk van, de attól járunk ugyanúgy sétálni a kutyával. Körülöttünk MINDEN kutya 0-24 ben láncon van (az enyém azt se tudja h milyen megkötve lenni). Amióta ott is sok időt töltünk, azóta megfigyeltem, h egyre több ember viszi sétálni a kutyát bizonyos időközönként. Olyan is, akinek a kutya az elmúlt 5-6 évben sosem volt elengedve.
Sőt, jönnek hozzám kérdezni kutyaápolási tanácsokat (bolhátlanítás, légy áltak kicsípett sebek ápolása, stb), illetve nevelésről és tartásról is kérdeznek. Habár egy kisfalu (nincs 1000 fő a lakosság), mégis vevők az újdonságra. Mindenki megbecsüli a kutyáját. Ha valakié valamilyen módon elkóborol, akkor aki meglátja megfogja, és hazaviszi a tulajnak.
Ja, és a városi "életem" előtt 15 évig szintén vidéken laktam, ott se volt divat a kutyák szélnekeresztése...
Ja, és sosem volt kabát a kutyámon, roti-nj mixre mi a francnak adnék? Cipő se, sómarásra ott a víz és a zsíros krém.
Megkérdezném, mert engem nagyon érdekel... Miért nem tartasz a kutyával sétálni?
Amúgy pedig nem lehet tudni kinek okoz ez kellemetlenséget. A héten is volt 2 olyan kérdés, hogy önsétáltató kutyák kapcsán mit lehet tenni. Lehet, hogy nem támad a te kutyád, de másra is tekintettel kéne lenni, ugyanis vannak emberek, akik alapból félnek a kutyáktól.
Itt azt írják, hogy a negyedévenkénti féregtelenítés bőven elég ahhoz, hogy mind ti, mind a kutya biztonságban legyetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!