Október végén hozhatom el a kiskutyámat, de szeretnék felkészült lenni, válaszolnátok pár kérdésre?
Mindenki csak annyira, amennyi jól esik neki :) Hálás köszönet érte!!!
Bichon Havanese kutyusom lesz.
Etetés: Mennyi a tápigénye kb. egy 5 kilós kutyusnak? A gazdája azt mondta, h dog chow juniort kapnak, akkor ugye én is azt vegyek? Konzervet nagyon szidjátok, de én nem egyszer olvastam már nagyon rosszakat a száraz tápokról is, meg amúgyis szeretnék neki adni maradékot IS. Mi az amit megkaphat a maradékok közül? Gondolom pl husi, virsli mehet neki. Kajákból mit ajánlanátok? ROYAL CANIN NEM!!! A cicáimnak adtam, de sztem egy nagy rakás sz.r marha drágán. Acana pl bejött a cicáknál.
Póráz: Mivel nagyon kicsi még, elkértem egyik ismerősömtől a cica hámját- a kölyök méretet amíg ki nem növi a kutyus, h ne kelljen kétszer vennem hámot, csak ha eléri a méretet. Ezt ki kell majd mosni, h ne érezze a cica szagot a kutyus, vagy nem fogja zavarni? És felnőtt korára milyen pórázt vegyek? Flexi, v sima anyag/bőr pórázt?
oltások: felhívtam az állatorvost, azt mondta ha egy oltással viszem a kutyustm akkor még két kombi (5 vírusos) kell neki, meg egy veszettség, és a veszettséggel be is chipeli nekem. Ezzel kapcs. csak azt nem értem, h a legtöbb helyen parvo után még 3 kombit írnak. Csak véletlen félremondta az orvos, v én emlékszem rosszul, v lehet h más oltóanyagot használ, mint pl egy másik orvos?
Séta: az utolsó kombi oltás után hány nappal lehet? És amíg nem lehet addig cipelgessem kézzel h szokja a zajokat? Meg pl arra gondoltam, h már kocsikáztatni is el kéne kezdeni h ne féljen beülni.
Tanítás: annyi jó módszer van, nem tudom melyik legyen. NEkem nagyon tetszik az egyik kutya másik nem-ben h a pasi morog a kutyákra, mivel én ezt csináltam a cicáimmal (fújtam rájuk) és nagyon hatásos volt, de tetszik a falkából kizárós módszer, amit múltkor alkalmaztunk egyik ismerősöm kutyáján, mikor folyton meg akarta hágni a lábam, és miután visszaengedtük a szobába, már nem csinálta többet. lehet esetleg a módszereket keverni, v egyet válasszak ki?
tányér: fém? Műanyag? Porcelán?
Sírás: első pár éjszaka még tegyem a vackát az ágyunk mellé, vagy rögtön zárjam ki a szobából éjszakára? Ha sír mikor elmegyünk mit kell tenni?
agresszió: ha azt látom h valakivel szemben agresszív pl félelem miatt v mert bolond szegény, akkor h kell AZONNAL letörni ezt?
Előre is köszönöm! Ha nem nagy kérés a válaszotokat indokoljátok is pls.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!