A Brit premium tápok adagolását, hol találom meg?
Angol az oldal, de itt megtalálod:
Adagold neki úgy, hogy a kutyust nézd, nem hízik-e tőle, nem nő-e hirtelen.
Igazából ezek csak kiindulásnak jó adatok :)
Én is Brittel etettem, igaz a szuperprémium változatával a Brit Care-rel, az én kutyusomnak 680 gramm lett volna a napi adagja (8 hónaposan), de 500 gramm is elég volt neki.
Na megsaccoltam :D
Szerintem 15-20 dkg között legyen a napi adagja. Ha minden oké, akkor kövesd a táblázatban az útmutatót.
Aztán, ha elfogy, akkor váltsatok mediumra :)
Igazából a továbbiakat nagyon nehéz megtippelni, nem is lehet, mert adódhat egy aktívabb nap, amikor én speciel többet szoktam adni, aztán ha van egy pihenősebb nap, akkor kevesebbet. Na meg a másik, hogy vannak olyan pörgős kutyusok, hogy hiába mondanám azt innen, hogy adj neki x dkg-ot, ha állandóan mozgásban van, lehet, hogy kevés lenne neki. De ne aggódj :)
Arra figyelj, hogy ne nőjön hirtelen, a bordái jól kitapinthatóak legyenek, de ne legyenek azért kint, ha pl. felülről nézed egyenes állásban.
Én már nem tápozom amúgy, mi ennél jobbat találtunk :)
Nincs mit :)
BARF étrendről hallottál már?
A kutya kajájának 40%-a csontos hús (pl. nyak, farhát), 30%-a színhús (nyesedék, stb.) és 30%-a zöldség/gyümölcs + egyéb kiegészítők.
BARF szerint mindent nyersen adnak, én azonban egy forralást adok a husinak és a csontos husinak, a zöldséget/gyümölcsöt nyersen kapja, turmixolva (kecsketejjel, vízzel és probiotikummal), ezek mellé adok olajat (pl. lazacolaj, olíva, kókuszolaj stb.) ill. gyógynövényeket. Heti 2 nap a hús helyett belsőséget kap és néha egyéb tejtermékeket, főtt tojást, ilyesmit :)
Kicsit időigényesebb és sok utánajárást igényel (főleg mire az ember felkutatja az olcsó húsforrásokat a környéken), de megéri!
Általánosságban itt olvashatsz róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!