Mást is kipécéznek az unatkozó anyukák?
Én egy anyuka vagyok főállásban, mellékesben meg állatbolond. Viszont szóltam már meg kutyapiszok miatt embereket.
Semmi más nem érdekel, hogyan és hol sétálnak a kutyával.
Kedves Kérdező!
Ezzel mi is így vagyunk, de én rájuk sem bagózok. Néha "kedvesen" rájuk mosolygok, de nem vitázok, csak ha nagyon bunkó az illető.
Kedves első!
Kutyaszart nem fölszedni a kutyák után és hülye kifogásokat találni ennek magyarázatára ősi magyar szokás. Le kellene szokni róla, nem pedig büszkélkedni vele.
Igazán mókás elolvasni a gyerekgyűgyölölő kutyásokat és a kutyagyűlölő gyerekeseket.
Maradjunk abban, hogy általánosságban nézve egyik fél se szent, rengeteg tapló kutyasétáltató akad neveletlen kutyával, és épp ugyanennyi hülye szülő neveletlen gyerekkel, mert az IQ-t sem a kutyával, sem a gyerekkel nem osztogatják.
Így aztán bőven akad lehetősége mindkét félnek szidni a másikat, ahelyett, hogy a maga dolgával törődne.
Az utolsó szívemből szólt!
Egy 3 gyerekes 2 kutyás anyuka
nekem egyszer egy részeg hapsi szólt be, hogy miért nincs a kutyán szájkosár? a kutyámon póráz volt, mellettem sétált, és nem is voltunk a közelében. csak ő úgy gondolta, hogy részeg, és majd ő megmondja...hát én is megmondtam neki a véleményem róla, gondolhatjátok:) ja és a kutyám egy vizsla, aki senkit cicát sem bántott még soha, nemhogy egy embert..... jó aláírom, ha póráz nélkül szabadon vannak az utcán a kutyák, azt én sem szeretem, akármilyen szófogadóak, kiszámíthatatlanok.
gyerekekre is kötelező a szájkosár:) ez jó:))
"Másik az, hogy nem árt tisztában lenni a szabályokkal, nem országos szinten szabályozzák a szájkosarat, hanem önkormányzati szinten"
Hát igen, nem árt tisztában lenni a szabályokkal. Augusztus 1 óta az önkormányzat nem szabályozhatja a szájkosár kérdést és sok mást sem. Egységes rendelet van az egész országra (41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról).
Amúgy nem tudom ti hol gyűjtitek ezt a rengeteg negatív tapasztalatot, de én egy 80 centis marmagasságú 65 kilós kutyával szoktam sétálni a városban (illetve mostmár van egy kölyök is mellette) és évek alatt talán csak pár alkalommal találkoztam olyan szülőkkel, akik csúnyán néztek ránk. Inkább az a jellemző, hogy örömmel mutatják a gyereknek a "nagy kutyát" és sokszor még meg is akarják simogatni.
Én egy 4 gyerekes anyuka vagyok és nem szoktam unatkozni... gondolhatjátok! A legkisebbem 2 és fél éves, viszont! Van egy németjuhászunk. Namost amikor történetesen bizonyos oknál fogva kénytelen vagyok a kicsivel sétáltatni a kutyát, akkor a gyereket beteszem a babakocsiba, és a kutyáról meg amint lehet, leveszem a pórázt. Most legújabban nem tudom, mi a szabály, hogy csak parkban lehet-e elengedni vagy mi, de a lényeg, hogy ha babakocsival sétáltatok kutyát, akkor marhára nem jó még a pórázt is fogni na mindegy, szoval nem használtam a pórázt. Erre szembe jön egy anyuka a gyerekével, aki ölében volt. Erre már messziről nekem szegezi a kérdést:
-MIÉRT NINCS A KUTYÁN PÓRÁZ???? VAJON????? TITOK??????
Ezeket nagy hatás-szünettel mondta, mert én nem válaszoltam, csak nagyon elővettem a csúnya nézésemet... És el tudjátok képzelni, mit gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!