Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veszélyes kutyát, hogyan kell...

Veszélyes kutyát, hogyan kell tartanai, és sétáltatni?

Figyelt kérdés

A szukám nem rég megölt egy másik kutyát sajnos. ( csori kutya bejött az udvarunkra ) :-(

Ám én szeretek sétálni a határba, és továbbra is szeretnék sétálni vele ezért kérdezem.

2012. szept. 27. 22:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Egy tökéletesen rögzített szájkosár elengedhetetlen.
2012. szept. 27. 22:10
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy sétáltasd ha jó erőben vagy.
2012. szept. 27. 22:16
 3/23 anonim ***** válasza:
78%

Hát első körben keresni kell egy olyan kutyaiskolát, ahol hajlandóak olyan kutyával foglalkozni, amelyik konkrétan gyilkolt már, én mondjuk a Cerberossal kezdeném, szerintem minden más helyről elzavarnának. Emellett fel kell szerelkezni jó minőségű (=drága) nyakörvvel, pórázzal, szájkosárral - azért kell a jó minőség, hogy ne szakadjon el egy váratlan pillatban -, és elkezdeni iszonyú intenzíven foglalkozni vele úgy, ahogy azt a kiképzők mondják, minden szabályt az utolsó betűig betartva.

De ha konkrétan hivatalosan veszélyesnek lett minősítve a kutyád, akkor meg keresd meg a törvény ide vonatkozó részét, egészen magyarul van megfogalmazva, és azt kövesd a fentiek mellett.

2012. szept. 27. 22:59
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

A kutyád hivatalosan veszélyessé van nyilvánítva?

Viszont, ha kapun kívül is ennyire durva, akkor jó erős póráz és szájkosár kell hozzá.

2012. szept. 27. 23:01
 5/23 A kérdező kommentje:

Sajnos pénzem nincsen kutya sulira, ám eddig is kizárólag hosszú pórázon és kosárral vittem ki.

Hivatalosan nincsen veszélyessé nyilvánítva, embert soha nem bántott, és nem is áll szándékába. Imádja az embereket. Csak a kutyákkal ilyen genya.

Utcán nem fordult elő ilyen soha, max annyi ha egy kóbor kutya odajött akkor a földbe döngölte.

Nagyon sajnáltam azt a kutyát, az egyik szomszédból jött át. Átbújt a kerítés alatt. Szegény mindig az utcán lógott. Kihívtam a dokit, és szörnyülködött amikor meglátta a haldokló kutyát, hogy mennyire elhanyagolt. Azt mondta, hogy ilyen bolhás kutyát eddig még soha nem látott.... :-(

2012. szept. 28. 00:25
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Idegen kutya bejött az ő területére. én ettől nem nevezném veszélyes kutyának. Behivhatósága rendben van? Az legyen 1000 %-os. Nekem is van egy ilyen szukám, legszivesebben minden kutyát megölne. De maximálisan kézbentartható. Igy el tudom engedni a határban, mert pisszentésre jön vissza. látszik rajta, hogy nem tetszik neki, de nem ellenkezik. Csak annyi, hogy én is szólni szoktam, hogy nem engedjék hozzá a kutyáikat.
2012. szept. 28. 06:08
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

irreleváns a gyilkolás tárgya, ha a kutyád a területét védte. nem mondom, hogy egy border collie-tól például ez normális, de ha olyan fajta, akkor belefér.

mivel hivatalosan nem nyilvánították veszélyessé (egy behatoló kutya megöléséért szerintem nem is fogják) így nincs rá külön szabályozás, a Te felelősséged lesz ahogy eddig is, hogy ne okozzon gondot sétakor. ha használsz szájkosarat és csak olyan helyen engeded el, ahol nem jár senki, vagy éppenséggel pöccre behívható, akkor senki nem vethet a szemedre semmit.

2012. szept. 28. 07:31
 8/23 A kérdező kommentje:
Akkor köszönöm a válaszokat! Visszajön bármikor. Ha meg dobálom neki a játékát akkor semmi nem érdekli. Igen kint csak akkor csak arra az időre el szoktam engedni amíg játszunk. De utána vissza rakom a kosarat meg a pórázt. :-)
2012. szept. 28. 15:50
 9/23 anonim ***** válasza:
Milyen fajta?
2012. szept. 28. 22:05
 10/23 A kérdező kommentje:

Kanári szigeteki kutya.

Igen erre már akkor felkészültem amikor hozzám került. Már kölyök korában vadászta az idegen kutyákat. Magán kívül csak kettő kutyát fogadott el, őket védelmezi.

A genetika nagyon kiütött rajta, de ettől függetlenül nagyon tud szeretni is ám. :-)

2012. szept. 28. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!