Mit tehetnék, h a kiskutyák ne ássák ki az újonnan ültetett tujákat?
Figyelt kérdés
Amikor itthon vok nincs is gond,nem bántják,m párszor az orrukra csaptam,de már 3at kiástak a kis huncutok,mig dolgoztam. Mit tehetnék? V majd kinövik,addig meg tartsam kéznél az ásót?2012. szept. 27. 20:48
1/10 anonim válasza:
Kerítsd körbe a tujákat h ne férjenek hozzá :) Elég addig míg nem lesznek kicsit nagyobbak, a kutyák és a tuják is. Ha már nagyok viheted őket sétálni és nem lesz erejük kiásni a tujákat :)
2/10 A kérdező kommentje:
Adj vmi ötletet hogyan, a tuják 20 méter hosszan vannak,dróttal nem merem,félek nehogy bajuk essen. Délutánonként igy is le vannak fárasztva,csak az a baj,h éjjel kipihenik magukat,én reggel elmegyek dolgozni és addig ők áskálódnak:)
2012. szept. 27. 20:54
3/10 anonim válasza:
Így elsőre a villanypásztor jutott eszembe, bár lehet h drasztikusnak tartod, de ha most megtanulják, h nem lehet odamenni mert kellemetlen akkor talán később sem lesz baj. Semmivel nem rosszabb mint egy elektromos nyakörv. Bár asszem van direkt valami "láthatatlan" kerítés is hasonló célokra.
4/10 Hovarju válasza:
Esetleg munka előtt, nem tudnád őket lefárasztani egy kis sétával?
Mennyi idős kutyusok? Hányan vannak?
Ha nem tudod elkeríteni őket a tujáktól, akkor egyenlőre ne ültess több tuját. Várj amíg a kutyusok kicsit nagyobbak lesznek.
Sok sikert a kutyusokhoz és a tujákhoz is.
5/10 Hovarju válasza:
Esetleg a fákat egyenként körbe keríthetnéd csirkehálóval, és akkor nem férnek az ágaihoz és a gyökereihez.
6/10 A kérdező kommentje:
Jó hosszú és kimeritő sétának kéne,h legyen,h reggel 7re kifáradjanak,valamikor nekem is kell pihenni,igy nem tudok munka előtt túl sokat foglalkozni velük,ők esznek,én kávézok közben,ennyire futja reggelenként:) 2en vannak,3 és fél hónaposak,most minden érdekli őket,nagyon aktivak. Villanypásztor kicsit merész ötlet sztem,kicsi gyerek is van és gondolom őt is érdekelné a dolog. A hálót meg pilanatok alatt szétszednék,m akarmit kint hagyok nem igazán marad 1ben,főleg ha ilyen ruhadarab,papucs,stb:)Lehet,h nem volt túl jó ötlet most ültetni őket,de mostmár nem szedhetem fel.
2012. szept. 27. 22:20
7/10 anonim válasza:
Vegyél csirkehálót, és a tuják elé huzd ki. nem fogják lebontani hidd el. De ha kan kutya is van közöttük, akkor a későbbiekre is érdemes elkeriteni, mert előszeretettel pisilik le. És majd a későbbiekben lehetne egy kennelt is épiteni nekik valahol a kert egy zugában, ez jó a kutyának, és a gazdának is.
8/10 anonim válasza:
Egyszer egy kutyás műsorban láttam egy nagyon ötletes megoldást ásás problémájára: ott, ahol a kutya szeret ásni, a gazdák kis felfújt lufikat ástak el. A kutya szereti a laza földet, így tuti ott kezd el kaparni, ahol te ástál. Ezzel kilyukasztja a lufit, aminek a pukkanásától megijed (ez pedig tulajdonképpen az ásásért járó büntetésként funkcionál), s pár ilyen alkalom után többször is átgondolják majd, akarnak-e ott ásni. Persze, a lufikat majd ne felejtsd a földben örökre. ^^
9/10 anonim válasza:
úú ez azt az utolsó ötletet kipróbálom :) ha működik megírom :D
10/10 anonim válasza:
:D Kíváncsian várom! Nekünk nincs kertünk, sose volt alkalmam kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!