Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Helyesen döntöttem hogy...

Helyesen döntöttem hogy ivartalanitani fogom?

Figyelt kérdés

8 és fél hónapos labrador keverékemet ivartalanitani fogom.Már időpontot is kértem a dokitól,augusztus 12-re.Lehet ennek az ivartalanitásnak valami hátránya?Nagyon játékos még,minden kutyával jól kijön.Ha most ivartalanitom akkor ez a játékosság és barátságosság ugye felnőtt korában is megmarad?Mellesleg kerti kutyus,a napi 2 és fél óra séta mindig megvan,sokat szalad.nem hinném hogy fenyegeti az elhizás veszélye.Nektek mik a tapasztalaitok az ivartalanitott kutyáitokról?

A válaszokat előre is köszönöm!...egy lány Erdélyből

2009. aug. 3. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Dehogy lesz baja!

Nagyon jól teszed, hogy ivartalanítod, ezzel is akadályozva egy (vagy több) alom utcára kerülését.

[link] itt a jobb oldali menüben találod az Ivartalanítás menüpontot, ahol szerintem minden kérdésedre választ kapsz!

2009. aug. 3. 10:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
de hiszen ez jó dolog, 1. válaszoló jól mondja!!
2009. aug. 3. 11:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jól döntöttél, nem kell tartani a pletykák miatt, amik kerengenek az ivartalanításról.

A kutya személyisége is sokat változik legfőképp ettől a 8 hónapos kortól 2 éves koráig állnak be markáns változások, és persze traumák esetén később is. De ezek a változások nem az ivartalanítás miatt vannak!

Ha esetleg utána még hónapokkal is kedvetlen v. hasonló gondold végig a kutya szemével a történteket, mert biztos nem amiatt ilyen, h ivartalanítva lett, hanem mert vmi történt, ami őt bántja.

A legtöbb betegségtől pedig megóvtad az ivartalanítással, ha elhízik, az a te hibád és akkor is elhízna, ha nem lenne ivartalanítva.

Nagyon jól döntöttél! :)

2009. aug. 3. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
JÓL döntöttél, látszik, hogy felelősségteljes kuytatartó vagy. az én kutyusom is ivartalanítva van és semmivel sem dagibb vagy bambább, mint előtte, ugyanolyan cukorfalat mint ivarosan:)
2009. aug. 3. 13:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

fényezheted magad,megérdemled!:)

jól döntöttél, és igen játékos marad,és barátságos.

egy kicsivel többet szeretne majd enni, és sokkal kevésbé lessz nyugtalan.

sokkal nyugodtabb az enyém is ( 6 hónaposan ívartalanítattam , szuka,),mindent megeszik ,és nagyon jól kijön a többi kutyával,mert nincs rivalizálás!

ügyes lány vagy ,gratulálok !!!!!!!!!!!!

2009. aug. 3. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Jól döntöttél! Nekem is csak jó tapasztalataim vannak az ivartalanított állataimmal! :-)))
2009. aug. 3. 16:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem! Ha kutya lennék azt mondanám, csak utánad kedves gazdám.

Ez az igazság, szabtok, vartok vagy korccsá nyomoríttok minden állatot, mint egy divattáskát.

2010. ápr. 5. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!