Helyesen döntöttem hogy ivartalanitani fogom?
8 és fél hónapos labrador keverékemet ivartalanitani fogom.Már időpontot is kértem a dokitól,augusztus 12-re.Lehet ennek az ivartalanitásnak valami hátránya?Nagyon játékos még,minden kutyával jól kijön.Ha most ivartalanitom akkor ez a játékosság és barátságosság ugye felnőtt korában is megmarad?Mellesleg kerti kutyus,a napi 2 és fél óra séta mindig megvan,sokat szalad.nem hinném hogy fenyegeti az elhizás veszélye.Nektek mik a tapasztalaitok az ivartalanitott kutyáitokról?
A válaszokat előre is köszönöm!...egy lány Erdélyből
Dehogy lesz baja!
Nagyon jól teszed, hogy ivartalanítod, ezzel is akadályozva egy (vagy több) alom utcára kerülését.
[link] itt a jobb oldali menüben találod az Ivartalanítás menüpontot, ahol szerintem minden kérdésedre választ kapsz!
Nagyon jól döntöttél, nem kell tartani a pletykák miatt, amik kerengenek az ivartalanításról.
A kutya személyisége is sokat változik legfőképp ettől a 8 hónapos kortól 2 éves koráig állnak be markáns változások, és persze traumák esetén később is. De ezek a változások nem az ivartalanítás miatt vannak!
Ha esetleg utána még hónapokkal is kedvetlen v. hasonló gondold végig a kutya szemével a történteket, mert biztos nem amiatt ilyen, h ivartalanítva lett, hanem mert vmi történt, ami őt bántja.
A legtöbb betegségtől pedig megóvtad az ivartalanítással, ha elhízik, az a te hibád és akkor is elhízna, ha nem lenne ivartalanítva.
Nagyon jól döntöttél! :)
fényezheted magad,megérdemled!:)
jól döntöttél, és igen játékos marad,és barátságos.
egy kicsivel többet szeretne majd enni, és sokkal kevésbé lessz nyugtalan.
sokkal nyugodtabb az enyém is ( 6 hónaposan ívartalanítattam , szuka,),mindent megeszik ,és nagyon jól kijön a többi kutyával,mert nincs rivalizálás!
ügyes lány vagy ,gratulálok !!!!!!!!!!!!
Nem! Ha kutya lennék azt mondanám, csak utánad kedves gazdám.
Ez az igazság, szabtok, vartok vagy korccsá nyomoríttok minden állatot, mint egy divattáskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!