Hill's Prescription Diet r/d. Mi a véleményetek?
két és fél éves keverék kutyám sajnos elhízott, és már egy éve eszi a Pro Plan light tápot, de nem sok változást tapasztalok fogyás ügyben. Még mielőtt elkezdenétek írni, hogy nem mozog eleget, reggel 7től délelőtt fél 12-ig lent van és sétál/játszik, valamint este 6-8-ig a többi kutyás ismerőssel kutyázunk, szóval mozgás hiány szerintem nem lehetséges.
Tegnap találtam egy oldalt, ahol egy állatorvos a Hill's Prescription Diet r/d kifejezetten már elhízott kutyáknak való tápot említi. Szerintetek érdemes lenne megkóstoltatnom és kipróbálnom a kutyussal? Mik a tapasztalatok? nem csak a diétás táppal kapcsoaltban, hanem úgy általában a Hill's-szel? Ha esetleg tudtok más, diétás tápot, kérlek írjátok meg. az ára nem számít, csak hogy végre le tudjon szegényem fogyni :(
De ivartalanítva lett, ezért is hízott el, meg azért is, mert kerti kutyus volt, de el kellett költözni lakásba és a mozgása azért csökkent természetesen.
Kaja adagba nem kap sokat, naponta egyszer kap vacsorára tápot enni, 75 g-nál nem is eszik meg többet,(pedig az állatorvos azt mondta, hogy 145g-nyit adjunk neki) meg jutalom falat ként szokott kapni szárított disznófület.
Nem sok különbség van ilyen téren a tápok között, pusztán reklám fogás, hogy meg lehessen vezetni az embereket.
Kevesebb táp (az tény, hogy nem árt az alacsonyabb fehérje/zsírtartalom) - ez mennyi egyébként a Pro Planban?
Oszd el 2 felé a kajáját és sokat fusson.
Szerintem a zsír is nagyon sokat számít, emellett a fehérje is és lehet a rost is.
Én egyébként 25% fehérjetartalmú, 13% zsír, 2,5% rost tartalmú táppal etettem a kutyámat (Brit Care, bárányos-rizses, egyéb gabonától mentes).
Nézd meg, ez a light verziója, mindjárt másként fest, mint amit eddig írtál:
Szerintem ezt próbáljátok ki!
Szia, Alexandrát csak kiegészíteném: ha gabonamentes tápot adsz, azzal csökkented a szénhidrát bevitelét-szálkásítasz.. A light izék meg marketingfogás csak.
Sok hús, esetleg krumpli-mert az "eltömi", de nem emészti meg jól-kijön, tehát nem hízlal.
És szerintem is csökkentsd a napi mennyiséget egy kicsivel, esetleg 2x adj naponta.
A Hillset pedig nem ajánlanám-az összetételét nézve:Teljes kiőrlésű kukorica, kukoricaglutén liszt, csirkehús melléktermék liszt, szójabab őrlemény, cellulózpor, csirkemáj aroma, szárított répapép, tejsav, szójababolaj, karamell színezék, DL-metionin, L-lizin, kálium-klorid, E-vitamin kiegészítő, kolin-klorid, vitaminok (L-aszkorbil-2-polifoszfát, C-vitamin forrás, niacin, tiamin-mononitrát, A-vitamin kiegészítő, kalcium-pantotenát, biotin, B12-vitamin kiegészítő, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, folsav, D3-vitamin kiegészítő), kalcium-karbonát, jódos só, ásványok (mangán-szulfát, vas-szulfát, cink-oxid, réz-szulfát, kalcium-jodát, nátrium-szelenit), taurin, L-karnitin. Tokoferol, citromsav, foszforsav, béta-karotin és rozmaring kivonat elegyével tartósított.
Vagyis hús alig-de kukorica, szója(!!!)-legallergizálóbb!- tömve.Pl zsírtartalmat nem is találtam..Ennél a pro plan is jobb (egy kicsit)....
A Brit care ajánlható, az ára is rendben, esetleg Taste of the wild, acana gabonamentesek, orijen-ez utóbbiak drágábbak már-de kevesebb kell belőlük-viszont nem minden kutya bírja a magas fehérjét és a gyógynövényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!