Pulit újfundlandit együtt lehet tartani? Van egy 3 éves kan puli kutyám, szeretnék venni egy 5 hónapos kan újfundalndit. A kettő együtt meg lesz?
Barátom!
Te élsz azzal a pulival már három éve, nem mi.
Nem tudjuk, hogy mennyire jól nevelt, mennyire szocializált, hogyan viselkedik más kutyákkal. Ezeket neked kell tudni és ezekből leszűrni a konklúziót.
mivel mi nem ismerjük a kutyát így nehéz megmondani de én biztosan másik pásztor/terelőkutyát tartanék vele, pl mondjuk egy mudit vagy pumit. ezek legalább magyar fajták, ehhez a klímához szoktak és nem ahhoz a hideg időjáráshoz, ami az újfundlandi eredeti élőhelyén jellemző, és amihez azt a hatalmas bundát növesztette...
én spec nagyon sajnálom a hosszú, tömött bundás kutyákat a nyári 40 fokokban...még a mi komondorunk is rosszul viseli a hosszútávú 40 fok közeli hőmérsékleteket nyáron...pedig hazai fajtáról van szó :)
Bármilyen kutya, bármilyen másikkal tartható, ha a felnőtt, vagy jobb esetben mindkettő JÓL SZOCIALIZÁLT.
Nekem puli keverékem van és ideiglenes vagyok, rengeteg kutya van/volt már nálam, soha nem volt gond.
A heti 2-3 séta az kevés. A társ pedig nem pótol TÉGED!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!