Nagyon csalódtam a kutyámban! Vajon miért csinálta?
Van egy 2,5 éves nagyon jól szocializált Német dog-om (kan)
Van még egy szuka Dogom is aki 4 éves.remekül kijönnek,szeretik egymást.
A családban még van 2 csivava is,és őket sem bántja,egyedül lehet őket hagyni.
11.-es vagyok,és van egy új osztálytársam,aki szintén kutyázik!Husky-ja(Kan) van, és megbeszéltük,hogy összefutunk a 2 kutyával egy közös sétáltatásra.Össze is jött a dolog,de a kutyám ahogy meglátta,egyből a barátom kutyájára támadt. Rettentően szégyeltem magam,szerencsére nem okozott neki komoly sérüléseket ,mert hamar közbe léptem!
Mi válthatta ki a támadást ?
Gyerekek, TÜZELÉSIDŐSZAK van!!! Az összes kan kutyám szerelmes!
Tegnap úgy egymásnak ment a 2 pasim, az egyik le is sántult. Amúgy imádják egymást, 9 éve sülve-főve együtt vannak, de tüzelésidőszakban nem ritka a marakodás.
Ilyenkor különzárom őket, amíg le nem csillapodnak a kedélyek.
Ilyenkor nem ér semmit a nevelés. Még sétálni se viszem őket, nehogy megtámadjon egy másik kan.
"15 hónapos koráig rendszeresen vittem kutyák közé"
Ha jól számolom, akkor most 30 hónapos. Az elmúlt 15 hónapban miért nem ment kutyák közé?
Sajnos ez az eset nekem azt tükrözi, hogy a kutyád feletted áll a rangsorban. Ha ez nem így lenne, nem csinálná ezt.
Az enyémeknek soha eszébe sem jut, pedig rengeteg idegen kutyával találkoznak, de tudják "hol a helyük". Ha azt mondom nem, akkor az nem...
Mi ez az ostobaság, hogy idegen, azonos nemű kutyákat nem engedünk össze, meg tüzelési időszakban nem sétálunk a kutyákkal???
Egy évben legalább 3-4 hónap van, mikor AKTÍVan tüzelnek a szukák, tehát nem csak elvétve néhány...akkor ennyi ideig ne sétáltassuk őket?? Baromság...
A tüzelő szuka szagát nyomozó, behívhatatlan, vagy verekedő kan kutyának az az oka, hogy a gazdit nem tekinti tekintélyes és kiszámítható vezetőnek, irányítónak.
Egyszerűen a kutyát MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT behívhatóvá kell nevelni, ennyi a titok!
Épp ma történt velünk. Sötétben, Duna parton beszélgettünk 4-en gazdik, 3 szuka kutya meg az én ivaros kanom. Argos 15-20 méterre kolbászolt, egyszer csak megfeszülve nézett a messzeségbe. Odahívtam, leültettem...nyüszíteni és zizegni kezdett, ezért megfogtam a nyakörvét és leültettem háttal a dolognak lábhoz, de csak fészkelődött, ezért kicsit keményen rászóltam...mikor láttam, hogy ismerős kutyás, elengedtem...pár pillanat múlva leesett a tantusz: ismerős szuka hátsóját megtalálta Argos, kérdésemre válaszolva kiderült, hogy tüzel a leányzó :D Argos-t elhívtam, megfogtam, szukával elmentek, Argost elengedtem...hazafele folyamatosan rohangált, analizálta a szuka korábbi nyomait :D
Sok kankutyás utálja a tüzelő szukás gazdikat: Miért sétálnak PONT ERRE? Hova menjenek, a Marsra, ahol nincsenek kanok? Ha nem tudja kordában tartani vki a kanját, akkor ivartalanítsa vagy tartsa pórázon.
Egyetlen esetben pampoghatnak a kankutyások, ha a tüzelő szukát direkt viszik hozzájuk.
Azzal nincs bajom, ha sétáltatnak a tüzelő szukás gazdik, hisz nekik is kell a mozgás...csak ha látja, hogy kannal megyek, fogja meg a szukáját és SZÓLJON, hogy mi a szitu, hisz néma gyereknek anyja sem érti a szavát :)
De a csúcs, mikor a szokott réten a cukival szemben ott van 4-6 kan, és lejönnek csúcsponton lévő tüzelő szukával...először az szokott feltűnni, hogy minden kan a szuka seggében, Argos-sal az élen, aztán az, hogy a 3.-4. tiltás ellenére Argos mégis vissza-visszatér hozzá, aztán ilyenkor megkuksolom a szuka sej-haját...ekkor látom, mi a helyzet...volt már, hogy a szuka csapta félre a farkát a kanok gyűrűjében...:O Gazdit kérdezem, hogy tüzel, nem??? Hát igen...AKKOR ODÉBB KÉNE VINNI...és mogorván odébb áll...no comment
a kutyád tette amit akart:)
ami a dolga volt:)
sajnos ,te !! nem azt tetted!
mindíg kell egy vezér!! és nálatok ( 2 kutya ,2 gazda ) Az egyik kutya ,pontosabban a TE kutyád volt a vezér!! MIÉRT????? miért nem te??????
a másik kutya pedig ezt nem ismerte el .így ,ezt le kellett rendeznie.
amikor 2 kutya találkozik 1-2 másodperc alatt eldöntik ,hogy ki a rangban magasabban álló.
mivel tapasztalatlan vagy,ezeket a jeleket észre sem vetted!
bővebben ,egy kutyaiskolában elmagyarázzák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!