Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon csalódtam a kutyámban!...

Nagyon csalódtam a kutyámban! Vajon miért csinálta?

Figyelt kérdés

Van egy 2,5 éves nagyon jól szocializált Német dog-om (kan)

Van még egy szuka Dogom is aki 4 éves.remekül kijönnek,szeretik egymást.

A családban még van 2 csivava is,és őket sem bántja,egyedül lehet őket hagyni.

11.-es vagyok,és van egy új osztálytársam,aki szintén kutyázik!Husky-ja(Kan) van, és megbeszéltük,hogy összefutunk a 2 kutyával egy közös sétáltatásra.Össze is jött a dolog,de a kutyám ahogy meglátta,egyből a barátom kutyájára támadt. Rettentően szégyeltem magam,szerencsére nem okozott neki komoly sérüléseket ,mert hamar közbe léptem!

Mi válthatta ki a támadást ?

2012. szept. 24. 20:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Gyerekek, TÜZELÉSIDŐSZAK van!!! Az összes kan kutyám szerelmes!

Tegnap úgy egymásnak ment a 2 pasim, az egyik le is sántult. Amúgy imádják egymást, 9 éve sülve-főve együtt vannak, de tüzelésidőszakban nem ritka a marakodás.

Ilyenkor különzárom őket, amíg le nem csillapodnak a kedélyek.

Ilyenkor nem ér semmit a nevelés. Még sétálni se viszem őket, nehogy megtámadjon egy másik kan.

2012. szept. 24. 21:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"15 hónapos koráig rendszeresen vittem kutyák közé"

Ha jól számolom, akkor most 30 hónapos. Az elmúlt 15 hónapban miért nem ment kutyák közé?

2012. szept. 24. 21:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Sajnos ez az eset nekem azt tükrözi, hogy a kutyád feletted áll a rangsorban. Ha ez nem így lenne, nem csinálná ezt.

Az enyémeknek soha eszébe sem jut, pedig rengeteg idegen kutyával találkoznak, de tudják "hol a helyük". Ha azt mondom nem, akkor az nem...

2012. szept. 24. 22:43
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Mi ez az ostobaság, hogy idegen, azonos nemű kutyákat nem engedünk össze, meg tüzelési időszakban nem sétálunk a kutyákkal???

Egy évben legalább 3-4 hónap van, mikor AKTÍVan tüzelnek a szukák, tehát nem csak elvétve néhány...akkor ennyi ideig ne sétáltassuk őket?? Baromság...

A tüzelő szuka szagát nyomozó, behívhatatlan, vagy verekedő kan kutyának az az oka, hogy a gazdit nem tekinti tekintélyes és kiszámítható vezetőnek, irányítónak.

Egyszerűen a kutyát MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT behívhatóvá kell nevelni, ennyi a titok!

Épp ma történt velünk. Sötétben, Duna parton beszélgettünk 4-en gazdik, 3 szuka kutya meg az én ivaros kanom. Argos 15-20 méterre kolbászolt, egyszer csak megfeszülve nézett a messzeségbe. Odahívtam, leültettem...nyüszíteni és zizegni kezdett, ezért megfogtam a nyakörvét és leültettem háttal a dolognak lábhoz, de csak fészkelődött, ezért kicsit keményen rászóltam...mikor láttam, hogy ismerős kutyás, elengedtem...pár pillanat múlva leesett a tantusz: ismerős szuka hátsóját megtalálta Argos, kérdésemre válaszolva kiderült, hogy tüzel a leányzó :D Argos-t elhívtam, megfogtam, szukával elmentek, Argost elengedtem...hazafele folyamatosan rohangált, analizálta a szuka korábbi nyomait :D

Sok kankutyás utálja a tüzelő szukás gazdikat: Miért sétálnak PONT ERRE? Hova menjenek, a Marsra, ahol nincsenek kanok? Ha nem tudja kordában tartani vki a kanját, akkor ivartalanítsa vagy tartsa pórázon.

Egyetlen esetben pampoghatnak a kankutyások, ha a tüzelő szukát direkt viszik hozzájuk.

Azzal nincs bajom, ha sétáltatnak a tüzelő szukás gazdik, hisz nekik is kell a mozgás...csak ha látja, hogy kannal megyek, fogja meg a szukáját és SZÓLJON, hogy mi a szitu, hisz néma gyereknek anyja sem érti a szavát :)

De a csúcs, mikor a szokott réten a cukival szemben ott van 4-6 kan, és lejönnek csúcsponton lévő tüzelő szukával...először az szokott feltűnni, hogy minden kan a szuka seggében, Argos-sal az élen, aztán az, hogy a 3.-4. tiltás ellenére Argos mégis vissza-visszatér hozzá, aztán ilyenkor megkuksolom a szuka sej-haját...ekkor látom, mi a helyzet...volt már, hogy a szuka csapta félre a farkát a kanok gyűrűjében...:O Gazdit kérdezem, hogy tüzel, nem??? Hát igen...AKKOR ODÉBB KÉNE VINNI...és mogorván odébb áll...no comment

2012. szept. 24. 22:47
 15/16 anonim ***** válasza:

a kutyád tette amit akart:)

ami a dolga volt:)

sajnos ,te !! nem azt tetted!

mindíg kell egy vezér!! és nálatok ( 2 kutya ,2 gazda ) Az egyik kutya ,pontosabban a TE kutyád volt a vezér!! MIÉRT????? miért nem te??????

a másik kutya pedig ezt nem ismerte el .így ,ezt le kellett rendeznie.

amikor 2 kutya találkozik 1-2 másodperc alatt eldöntik ,hogy ki a rangban magasabban álló.

mivel tapasztalatlan vagy,ezeket a jeleket észre sem vetted!

bővebben ,egy kutyaiskolában elmagyarázzák:)

2012. szept. 25. 16:04
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha nekiugrott a huskynak az azt jelenti , hogy a te jelenletedben lett agressziv ,ez pedig azt jelenti , hogy valmi baj van a kapcsolatotokkal.
2012. dec. 20. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!