Mi a különbség a német dog és a dán dog között?
Énis tudom,hogy vita alakult ki a köztük a származást illetően.Viszont: 1 -dán dog a barna zsemleszínű egyed
2 -német dog általában a fekete egyed fehér medállal a nyaka alatt 3-harlequin dog a foltos kutyusok.Egy a fajta,pároztatni is szokták a különböző színűeket,amit annyira nem szeretek,mert előfordulhat érdekes színkombináció :D
Helló, lehet, hogy egy kicsit elkéstem, de szerintem jó jársz, ha dán dogot veszel (a dán dog és német dog ugyan az a kutyus. Ha valaki azt hiszi magáról, hogy ő ért ehhez a fajtához és esetleg tenyésztő akkor bizonyára tudja, hogy a dán dog és német dog ugyan az. Ez a vita a tenyésztők közt kezdődött el mert mindkét nemzett a magáénak tekint a fajtátt. De a hivatalos FCI-elnevezése: Deutsche Dogge(német dog).De a dán elnevezés inkább Angliában (UK) használják mivel ott Great dane a neve („tökéletes” illetve, vagy a „nagy dán” elnevezést takarja). Nekem is dán dogom van és nagyon aranyos, és amire írtad arra tökéletes kutyus. A marmaduke c. filmből idéznék „ezek a kutyák uralkodók lábánál hevertek; és ennek a fajtának a specialitása hogy láb alá teremtették őket”. Ha nem vadítod el nagyon aranyos kutya lesz, de VIGYÁZ drága a fenn tartása.
Üdv: egy dán dog tulajdonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!