Szuka vagy kan kutyám legyen?
Nekem ugyan olyan fajtából volt ár szuka is, és most van kan. Max annyi negatívumot tudok mondani a kanok ellen, hogy lepisilik a lábukat. Na de a szukák meg tüzeléskor csöpögtetnek.
Kérdés, neked mi az undibb...
Annyira egyedfüggő, van ivartalanított szukám, imád ásni, és nem engedelmesebb, mint a kan. Tacskó.
A kan pedig nem pisili le a lábát, sőt ha időben ivartalanítva van, akkor nem is fog jelölgetni az okosok szerint, mi ezzel már elkéstünk, szóval nincs saját tapasztalatom. Engedelmes, szófogadó, nyugodt. Staff beütésű, menhelyről.
Inkább fajtától függ, mint nemtől, de keverékeknél még ez sem állapítható meg biztosan, válassz olyat, amelyik tetszik és hozzád illik.
Ha eltekintünk az egyedi sajátosságoktól, akkor általában elmondható hogy a szukák szelídebbek, bújósabbak, nem annyira akaratosak, makacsok mint a kanok.
Jobban szeretnek jóban lenni a gazdival.
Persze simán előfordulhat az ellentettje is, de ez az átlag.
Férfihez passzol mind2 nemű, míg nőknek jobban javaslom a szuka kutyát, mert azokkal jobban lehet bírni.
Nem degradálni akarom a nőket, de úgy vettem észre hogy a nagy átlag még elbánik egy szukával, de egy kannal már nem igazán.
Persze sok hozzá nemértő férfin is gyakran kifoghat 1-1 dominánsabb kan vagy szuka, így sok múlik azon nemtől független hogy mennyire határozott és következetes valaki.
De szerintem nőhöz szuka kutya illik, de ez csak egyéni vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!