Lehetséges ez? Egy kutya bundáját tönkre lehet tenni ha túl sokat van fésülve? A fésű kiszedheti olyan szinten az aljszőrzetet, hogy szinte semmi nem marad és eldurvulhat tőle a bunda?
Nekem huskym van és idén nyáron pont ez történt. Elég sokat volt fésülve, vettem egy aljszőr fésűt ami kiszedheti a szőrt, főleg ha vedlik. A kutyusomnak szinte eltűnt az összes aljszőre, nagyon ritka lett a bundája, és durva a tapintása.
Én azt hittem a nagy meleg miatt hullajtotta ki ennyire a szőrét, amúgy szép volt neki, csak durva meg nagyon nagyon ritka, főleg egy huskyhoz képest. Pedig előző nyáron sem volt neki ilyen meg eddig semmikor csak most mióta evvel a fésűvel fésültem. Sokat aggódtam is ez miatt, hogy normális e, mióta nem fésülöm annyira azóta persze nő vissza szőre lassan, meg persze jön a tél is.
Erre a napokba néztem egy videót, egy elég hires tenyésztőnek a videóját, ahol nagyon sok mindent elmond a huskykról, tartásról, etetésről, ápolásról. És ő tett emlitést arról, hogy nem szabad túlzásba sem vinni a fésülést, mert könnyen elritkulhat, eldurvulhat tőle a bunda, vagyis túl sok szőr fog kihullani és evvel átlehet esni a ló túloldalára...
Nah ekkor jutott eszembe szegény kutyusom, lehet én rontottam el ennyire a bundáját avval, hogy túlságosan sokat fésültem?
Tanultam.
Csak azt nem értem, hogy miért kell itt ált. bunkó módon válaszolgatni, ha az ember nem tud valamit. Meglepett a dolog. De gondolom mások már úgy születnek, hogy mindent tudnak. jó nekik.
amit te használtál kefét maximum hetente 1x szabad használni,és 1 területen csak 1x végighúzni mert nagyon szépen szedi a kihullott szőrt,de meg is ritkíthatja egy ember aki nem ért hozzá,jelen esetben te.
Vegyél neki egy filcbontó fésűt:
és egy sima tükrös kefét:
és ezekkel ápold rendszeresen. A filcbontót csomókra tudod használni,valamint összeállt szőrre és szőrbontásra tökéletes, a másik kefét nyugodtan használhatod naponta.
Aljszőrkiszedőt ezek mellett elég hetente-kéthetente ne vidd túlzásba mert ez lesz az eredménye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!