Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért játszik a legtöbb szuka...

Miért játszik a legtöbb szuka gazdája házi szaporítósdit mindenféle szakértelem nélkül?

Figyelt kérdés
Én pl nem vagyok orvos, ezért nem műtök, nem vagyok építész, így nem építek házakat, mert nem értek hozzá. Akkor a szukák gazdái miért játszanak tenyésztősdit nulla szakértelemmel?
2009. júl. 31. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
72%

én is kíváncsi lennék a válaszaikra. Alapdolognak kéne lennie, hogy ivartalanítják őket, ezzel megkímélve a betegségektől és a felesleges almoktól. Sőt, akár törvénybe is iktathatnák ezt és csak a tenyésztőknek lehetnek tüzelő szukáik. Mármint érted...

Nem kínálják a hazai fajtatisztákat annyira drágán, hogy ne lehessen megvenni...

2009. júl. 31. 19:23
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

A válasz egyszerű: PÉNZ

Vannak azok a szaporítók,akik pénzt csinálnak belőle. Azt akarnak és sajna sikerül is nekik.

És vannak azok a szaporítók,akik nem szándékosan szaporítanak,hanem azért mert egyszer az életben kell kufircolnia a kutyájának. Aztán az egyszerből lesz 11-szer mert jajj de cukik a picik,meg jajj de jó nem h al meg szüzen a kutya.

Szerintem ezért. :)

2009. júl. 31. 19:26
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

... ésha piszkos a ház, szakképzett takarítót hívsz, ha kiég a villanykörte, jön a villanyszerelő? Érted mit akarok mondani, hibás az érvelésed, nem kell szakértelem ahhoz, hogy csinálj valamit.

Hogy mért teszik? mert emberek. Figyeld meg magadon, vagy akárkin, mindenki sok olyan dolgot csinál, amihhez nem ért. aztán vagy megtanulja időközben, vagy elcseszi, az már más kérdés. Hogy ebben az esetben egy élőlényről van szó? Egy városi ember azt se tudja mi az az élet, halál vagy szenvedés, ezek csak szavak nekik, de nincs mögötte jelentés. Pl ismerek olyan hentest, aki élő állatot "nem bánt", deha kamionban érkezik a hús azzal már nincs gondja. És ezért nem is csak ők a hibások, hiszen ki tanította meg nekik, hogy kell viselkedni? hát senki.

A másik, ami személy szerint bosszant, hogy most te is jól beszóltál, de megoldást nem kínálsz! Erre mindenki képes. De nem mondod, hogy aki nem tudja, azt inkább megtanítod, neem, ivartalanítsa, mert ezt a te világnézeted megkívánja, meg az a kényelmes...

2009. júl. 31. 19:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek veletek. Elsőnek, én kötelezővé tenném az ivartalanítást, mint a veszettség elleni oltást. Talán nem lenne ennyi betegen született kutya, és nem lenne 1.5 millió gazdátlan eb ebben az országban.

Második, igazad van. Ilyen a szomszédunk is. Ellették egyszer a kutyájukat, mert jajj egyszer kell szülnie, na idén megint van alom, mert rájöttek, hogy ez pénzt hoz, meg amúgyis cukik a kiskutyák... Szánalmas és felháborító. Persze annak a kutyának se törzskönyve, se szűrései, semmi:(

Fogadjunk azok nem írnak majd ide, akiknek a válaszára nagyon kíváncsi lennék. Egyszer magyarázza már meg nekem valaki, hogy a hobbikutyáktól miért a jó büdös francért kell almot lehozni???

2009. júl. 31. 19:33
 5/9 A kérdező kommentje:

Harmadikra nem reagálok, tök felesleges... A buta embereknek hiába magyarázzuk ezeket. Két kezemen nem tudom megszámolni hány embernek próbáltam már elmagyarázni miért ne ellessék szűrések nélkül a szukáikat, miért kéne ivartalaníttatni (betegségek megelőzése, nemkívánatos almok elkerülése). Ők úgyis jobban tudják...

Még valami, ha saját magam takarítom a házam vagy cserélem a villanykörtét, akkor nem játszok életekkel. Vagy ez nem esett le???

2009. júl. 31. 19:48
 6/9 anonim ***** válasza:

1. vagyok.

Azzal szoktak érvelni ivartalanítás ellen, hogy ők nem olyan egyetlenek, hogy megcsonkítsák a kutyáikat (((csak az életükkel játszanak, meg az alom életével))), nem akarják bántani az állatot (((nem egyszer hallottam, h a szuka vemhes lett egy idegen kantól és belehalt a szülésbe, mert egy nagy kutya kapta el és annak a gyereke is nagy...))). --zárójelbe az én véleményem írtam.

Ilyen gondolkodással végülis mit vár egy normális, kutyaszerető ember?

2009. júl. 31. 19:58
 7/9 anonim ***** válasza:
egyetlenek=kegyetlenek
2009. júl. 31. 19:58
 8/9 anonim ***** válasza:
Van aki a pénz miatt csinálja, van aki szimplán csak azért, mert buta, meg előfordul, hogy ez a kettő összeadódik. :( Ja, meg van aki felelőtlen, és véletlenül jön nála össze egy-egy alom.
2009. júl. 31. 23:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem akinek van egy szuka kutyája és szeretne kiskutyákat, az nem a pénz miatt csinálja, hanem mert szeretnének kiskutyákat nevelgetni. Miután a kölykök 2-3 hónapos koruk körül vannak, akkor meg rádöbbennek, hogy nem kellenek senkinek. Akkor meg beadják őket a menhelyre, jobb esetben elajándékozzák a kutyust. Annyi ilyen törzskönyv nélküli alom van, hogy előbb-utóbb senkinek nem fogják tudni eladni a kölyköket, de akkor is folytatni fogják.
2009. aug. 1. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!