Milyen tanácsokkal tudtok ellátni egy kezdő kutyatulajdonost aki társasházba tart egy beagle kiskutyát? Ma kaptuk meg!
Szia!
A legfontosabb a következetes nevelés és a megfelelő szocializáció! Amit egyszer megtiltasz a kutyádnak azt később se engedd neki. Gondolj arra is, hogy amit most megengedsz neki azt felnőttkorában is követelni fogja!
Egyenlőre amíg nem kapja meg a kötelező védőoltásokat, ne vidd ki a lakásból!
Mindig legyen friss ivóvíze és tápláléka. foglalkozz vele minél többet de ne kényesztetsd el túlságosan.
Ölben viheted sétálni sőt kell is hogy szokja a külvilág zajait, az idegen kutyákat, embereket, gyerekeket, cicákat. de ne tedd le! nem lehet tudni hogy ahol épp lerakod a földre ott előzőleg milyen állat ment el (veszett sün, gombás cica, férges, bolhás állat) és az esetleges fertőzések legyőzésére még nem elég erős az immunrendszere!
Sok szerencsét a kutyázásban én is most lettem kutyatulajdonos, kezdő vagyok. Bolognese kiskutyánk 3 hete került hozzánk, rengeteg örömet okoz nekünk!
Szép napot és sok sikert a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!