A kuvasz alkalmas arra, hogy mellettem fusson az esti kocogásaim során?
Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 22:10
11/13 A kérdező kommentje:
Volt már sok kutyám köztük kuvasz is! Csak azokat tanyán tartottuk és nem voltak sétáltatva.Hatalmas terület és persze lánc sem volt. Amúgy van itt egy kutyasuli mondjuk az olyan inkább olyan csibészelős típus vagy hogy mondjam, de majd oda elviszem:) Most tanítom a b.nőm kutyájának a pórázon való sétálást, mert folyton húz és b.nőm tőlem kért segítséget, szóval azért értek hozzá :D nagyon köszönöm a válaszokat! Amúgy meglepődtem azon hogy még csak 5 hónapos és megvédett téged:O :D
2012. szept. 19. 21:54
12/13 magyarvirtus válasza:
Nekem vannak kuvaszaim, tapasztalatból tudom, hogy mekkora mozgásigényük van. 10 - 12 hónapos koráig a lehető legnagyobb helyen mozoghasson a kutya, de csak amennyit ő akar. Utána már akár biciklivel is lehet több km-es távokat megtenni. Ha esténként futsz, ne aggódj, a legnagyobb nyári kánikulában sem kell magaddal cipelned vizet a kuvasznak, hisz ez egy pásztorkutya, nem pl buldog.
13/13 anonim válasza:
Nekem 15 hónapos kuvasz szukám van, és legalább 5 hónapos kora óta biciklizünk. Ezt ne úgy képzeljétek hogy roham vágtában róttuk a kilométereket, csak komótosan lépésben ügetésben. Így szinte egyáltalán nem húz, és a kölyökkori rongálásokat is megúsztuk :D
Mellesleg második kutyaként tartok kuvaszt (az előző berni pásztor volt), és eddig tökéletesen boldogultam vele. Egy kevésbé domináns szukával kellő utánajárással és egy kis segítséggel szerintem nincs vele probléma.
Az örző védő kiképzésnek járj utána, nem mindenki ajánlja kuvasznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!