Miért nem érdeklődik a fiú kutyus a tüzelő szuka iránt?
Kidobni lehet,hogy nem de bántani már annál inkább.Nem tudhatod te sem,hogy az aki kiad egy csomó pénzt egy fajta kutyára az nem bánja e meg idővel?Mert kapar mert felugrál vagy kezelhetetlen.És nem tudja normálisan szocializálni azon legtöbbször az elkeseredés dühbe csap át!Hozzáteszem SAJNOS!!!
Amúgy meg,hogy megnyugodj nem hiszem,hogy lesz belőle valami mert a kan egyáltalán nem érdeklődik a szuka iránt!
17:03-as válaszoló vagyok. KÖszönöm hogy így lepontoztatok, baromira nem érdekel, csak a véleményemet írtam le.
Az meg hogy az egyik válaszoló azt hiszi hogy szaporító vagyok az nagyon téved...
Különben is... Mit avatkozol bele? Nem mindegy hova kerülnek a kiskutyák? Honnan tudod te azt hogy a mostani kiskutyák, ha lesznek azok nem fognak jó kezekbe kerülni? Honnan veszed hogy a kérdező hobbiból quratja a kutyáját fel? Az 1 ellésbe meg még nem fog belehalni sőt a kwettőbe se... Nemtudom mit pattogsz mint a nikkelbolha.
Utolsó, ez jó:D
Ez egy kis részlet a németjuhász fajtamentés holnapjáról. Sajnos ez tényleg így működik Mo-n:(
"Az ivartalanítást nem csak a keverék kutyáknak ajánljuk, hanem minden olyan fajtatiszta kutyának is, akit nem kívánnak tudatosan tovább tenyészteni. Nagyon jó rendszer működik Amerikában, ahol a tenyésztők ivartalanítási kötelezettséggel adnak el minden olyan fajtatiszta kölyköt, akit családi kedvencnek vásárolnak és nem tovább tenyésztésre. Ezzel megakadályozható, hogy a szuka tulajdonosa a kedvencnek vásárolt kutyát később mégis tenyésztésbe vonja! A tenyésztők ezzel saját piacukat és a minőséget is megvédhetik a felelőtlen személyektől!
Nálunk a menhelyeken, sintértelepeken sok a fajtatiszta kutya is, és ezek általában nem tenyésztőktől származnak, hanem a család szórakoztatására, vagy kimondottan haszonszerzésre létrehozott almokból. Papír nélkül, tetoválás vagy mikrochip nélkül, sokszor oltás nélkül ajándékozta el a család, vagy adta el a szaporító ezeket a jobb sorsra érdemes kölyköket, akik ma a menhelyeken óriási létszámban, reménytelenül várják az igazi gazdát!"
Nekem csau csaum van még kölyök, és a séták alkalmával tök sokan megállítottak hogy ha lesz kiskutya szóljak.
Nem azt mondom h nem lenne jó, látni az édes kiskutyákat, ahogy el kezdenek nőni, de tényleg nem értek hozzá és ezért meg sem fordult a fejemben h legyen majd kiskutyája.
Talán kijönne rajtuk vmi örökletes betegség vagy komplikáció lépne fel a szülés közben. Én sosem bocsátanám meg magamnak ha vmi baja történne a kutyámnak miattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!