Mitől lehet olyan a kutyám szőre, mintha korpás lenne?
Eddig nem igazán tűnt fel, pedig fésülködünk heti egyszer legalább a hosszú szőr miatt. Ma megfürdettük, megszáradt és kb fél órával később ki lett szépen fésülve a bundája. Helyenként, főleg farok tőnél olyan mintha erősen korpás lenne, tele van fehér "porral". Simán le lehet söpörni, de azért még is ijesztő. Nem olyan problémának tűnik, ami a fürdetés előtt ne lett volna jelen, szóval kétlem hogy a sampon az oka.
Az éves oltás miatt a héten amúgy is aktuális lenne az orvos, feltétlenül rákérdezek, de addig is... Szerintetek mi lehet ez?
Nekem amikor a leírás alapján hasonló baja volt a kutyámnak, belsőséget vettem, konkrétan pulykaszívet és attól szépen elmúlt, gyönyörű lett a bundája. Ásványianyag-hiányos mind a kutyák mind az emberek tápláléka.
Azért kérdezd meg az orvost is !!!
Évente egyszer fürdetjük csak őket, a fiatalabb kutyusnak semmi baja nem lett, de ő pl le is vedlett nyáron rendesen, az idős csak most kezd, ami alapból fura nekem kicsit. Azért ő is előbb szokott.
Nem tudom, volt már ezzel a samponnal fürdetve, akkor nem volt semmi ilyesmi, ebből gondolom, hogy nem a sampon. Lehet a fürdetés erősebbé, láthatóbbá tette a már meglévő problémát, de mintha lisztttel szórtam volna be a bundáját felül, fenék területen...
Bolhát kétlem, nem találkoztunk még velük, pedig elég sokat vannak bent, a többi igazából előfordulhat. Engem azért jobban aggaszt annál, hogy csak próbálkozzak, mindenképpen rákérdezek a dokinál ha megyünk, csak reméltem hátha volt már valakinek ilyen. Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!